Näyttelijä Tiina Rinne on kuollut – esiintyi Kotikadussa koko sarjan historian ajan - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Näyttelijä Tiina Rinne on kuollut – esiintyi Kotikadussa koko sarjan historian ajan

Rinne kuoli keskiviikkona helsinkiläisessä sairaalassa 91-vuotiaana.

Tiina Rinne täytti 90 vuotta toukokuussa 2019.

28.1. 11:33

Näyttelijä Tiina Rinne on kuollut 91-vuotiaana. Rinne kuoli keskiviikkoiltana 27. tammikuuta helsinkiläisessä sairaalassa. Kuoleman vahvistavat Rinteen omaiset.

Vuonna 1929 syntynyt Rinne oli tunnettu muun muassa Kotikatu-sarjan Maija Mäkimaana. Hän näytteli sarjassa koko sen 17-vuotisen historian ajan vuodesta 1995 vuoteen 2012, ja lausui jopa sarjan viimeisen repliikin: ”Muut ihmiset. Niin ärsyttäviä, mutta niin tärkeitä.”

Rinne näytteli myös Kansallisteatterissa vuodesta 1977 alkaen.

Alle vuosi sitten Rinne kertoi 90-vuotishaastattelussa arvostaneensa aina eniten uraansa teatterissa ”elävän yleisön” vuoksi ja siksi, että piti teatterinäyttelemistä ”enemmän näyttelijäntaiteena”.

Hänet palkittiin vuonna 1987 Pro Finlandia -mitalilla.

Rinne oli teatterisukua: hänen molemmat vanhempansa olivat Pro Finlandia -palkittuja näyttelijöitä: Jalmari Rinne tunnettu niin valkokankaalta kuin Kansallisteatterista ja äitinsä Anni Aitto muun muassa Tampereen ja Turun näyttämöiltä. Isä Jalmari Rinne meni myöhemmin naimisiin Ansa Ikosen kanssa, josta tuli Tiina Rinteen äitipuoli.

Tiina Rinne oli naimisissa taidehistorioitsija Aimo Reitalan (1931–2012) kanssa, ja heillä on kolme lasta, joista Mikko Reitala on niin ikään näyttelijä.

Kotikatu ja Mäkimaiden neljä sukupolvea ristiäisissä vuonna 1996. Edessä Jukka Puotila, Pirjo Moilanen, Lena Meriläinen Takarivissä Misa Nirhamo, Tiina Rinne, Kauko Helovirta ja Inka Kiviharju.

Kotikadun Mimmin ja Teemun häät Johanneksenkirkossa 2001. Tiina Rinne, Jukka Puotila ja Lena Meriläinen.

Tiina Rinne Helsingin Karhupuistossa 2004.

Tiina Rinne Tea Istan (vas.) kanssa 2005.

Vuonna 2021 Kotikatu-sarjan faneille järjestettiin päättäjäiset. Kuvassa sarjan näyttelijöistä Inka Kallén (vas.), Pirjo Moilanen, Lena Meriläinen, Anitta Niemi, Tiina Rinne ja Janne Virtanen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: