Mika Kares ja Outi Tarkiainen esillä BBC Proms -festivaalissa sekä kesällä Rauma Festivossa - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Mika Kares ja Outi Tarkiainen on kutsuttu BBC Proms -festivaaliin Lontooseen – Kares esiintyy legendaarisessa Royal Albert Hallissa

Eurajokelaislähtöinen Mika Kares esiintyy maailman suurilla lavoilla ja oopperataloissa mutta myös juurillaan Satakunnassa.

18.4.2019 14:48

Eurajoelta kotoisin oleva oopperalaulaja Mika Kares sekä suomalainen taidemusiikin säveltäjä Outi Tarkiainen on kiinnitetty ensi kesän BBC Proms -festivaaliin Lontooseen.

Kumpikin näistä henkilöistä liittyy olennaisesti myös ensi kesän Rauma Festivoon. Mika Kares on raumalaisen festivaalin taiteellinen johtaja ja Outi Tarkiainen ensi kesän Rauma Festivon teemasäveltäjä.

Lontoossa Kares esiintyy Royal Albert Hallissa Sakari Oramon johdolla 19. elokuuta, jolloin ohjelmassa on Beethovenin 9. sinfonia. Outi Tarkiaisen Midnight Sun Variations -tilaussävellys saa kesällä kantaesityksensä BBC Filharmonian esittämänä.

Kumpikin näistä kansainvälisistä tähdistä on kesällä esillä Raumalla. Rauma Festivossa kuullaan elokuussa Outi Tarkiaisen tilausteos Naarasäiti, ja Tarkiaisen teoksia esitetään myös muissa festivaalin konserteissa. Mika Kares esiintyy kesällä Rauman Festivon avajaiskonsertissa sekä Herttua Siniparran linna -kamarioopperassa.

Kares esiintyy tänä vuonna Satakunnassa myös Eurajoki Bel Canto -festivaalilla: maanantaina 22.4. Luvialla Pääsiäinen Bachin tapaan -konsertissa sekä joulukonsertissa Eurajoen Kustaa Aadolfin kirkossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: