Satakunnassa on kuvattu satakunta elokuvaa – kokosimme listan kaikista maakunnassa tehdyistä koko illan filmeistä, mutta puuttuuko mielestäsi joku klassikko joukosta? - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Satakunnassa on kuvattu satakunta elokuvaa – kokosimme listan kaikista maakunnassa tehdyistä koko illan filmeistä, mutta puuttuuko mielestäsi joku klassikko joukosta?

Tarkkaa määrää on mahdotonta laskea, sillä kaikkien filmien kaikista kuvauspaikoista ei ole tietoa. Yyteri, Niinisalo ja Villilä loihtivat Satakunnasta Suomen Hollywoodin. Tekijämiehinä kunnostautuivat Visa Mäkinen ja Timo Koivusalo, mutta aukkoja Satakunnan Kansan kokoamaan listaan vääjäämättä jäi. Lukijat voivat täydentää luetteloa.

Sankarialokas-sotilasfarssia (1955) kuvattiin Porissa. Pääosissa esiintyivät Jussi Jurkka ja Lasse Pöysti.

6.7.2019 17:17

Mikäs tämä on? Was ist das? Kun Kansallisfilmografian Elonet-verkkojulkaisun hakuun syöttää sanan "Pori", esiin ponnahtaa Pori-niminen saksalainen dokumentti vuodelta 1929. Sen on ohjannut vapaaherra Adolf von Dungern.

Ei, elokuva ei kerro Suomen karhukaupungista. Jäljet taitavat johtaa Afrikkaan, mutta yllättävän monta elokuvaa on kuvattu vuosikymmenten aikana myös Porissa ja muualla Satakunnassa. Yhteensä niitä on kenties satakunta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: