Kesän merkittävin kuvataidetapahtuma iskee vielä kerran luontoon: "Välillä aloin jo miettiä, syntyykö siitä yleisölle torjuntareaktio" - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Kesän merkittävin kuvataidetapahtuma iskee vielä kerran luontoon: "Välillä aloin jo miettiä, syntyykö siitä yleisölle torjuntareaktio"

Mäntän kuvataideviikoilla pohditaan suhdetta luontoon ja sen hyväksikäyttöön. Kuraattori Marja Helander halusi nostaa uhkakuvien rinnalle myös myötätunnon ja huumorin. Kun näyttelyä on valmisteltu puolitoista vuotta, sinä aikana ilmastonmuutos on keskustelunaiheena jatkuvasti vahvistunut. Helander mietti jo, onko aihe loppuun kaluttu. Ei ollut. Kertakäyttökulttuuri on hänen mielestään viemässä maailmaa peruuttamattomasti väärään suuntaan.

Marja Helander on Mäntän kuvataideviikkojen kuraattori.

16.6.2019 8:00

Yhteiskunnan sivistyksen tasoa voi mitata sen tavalla kohdella eläimiä, totesi Mahatma Gandhi aikoinaan. Lauseen henki elää vahvasti Mäntän kuvataideviikkojen kesän näyttelyssä: monessa teoksessa pohditaan ihmisen halua hallita luontoa tai välinpitämättömyyttä sen hyväksikäytön seurauksista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut