Kulttuurin joulukuun menovinkit Satakuntaan: Mika Kares, Saara Aalto, Anne Mattila ja Johanna Rusanen konsertoivat - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Nyt alkaa joulukonserttien kulta-aika – katso kulttuurin joulukuun menovinkit Satakuntaan

Oopperatähti Mika Kares laulaa joulukonsertin kotiseudullaan Eurajoella. Ohjelmassa on joululauluja niin Suomesta kuin muualta maailmasta.­

2.12.2019 18:54

Kummituskekkerit Raumalla

Teatteri Hevosenkengän lastenesitys vierailee Raumalla. Esitys kertoo autiotalon kummituksista, jotka valmistautuvat yllätysjuhliin, mutta kakkurosvo uhkaa pilata koko yllätyksen. Näytelmän teemoja ovat rohkeus ja rehellisyys. Näytelmän on ohjannut Porin teatterin johtajana tunnettu Patrik Drake, ja puvuista, lavastuksesta ja nukeista vastaa Porin teatterin lavastaja Teemu Loikas.

Rauman teatteri 3.12. klo 10 ja 18.

Kummituskekkerit-vierailuesityksen rooleissa ovat Eero Ahre (kuvassa) ja Pekka Heiman.­

Kun maa keinuu

Näyttelijä Katariina Lohiniva sovitti ja ohjasi koskettavan teatteri- ja tanssiesityksen Kun maa keinuu, joka pohjautuu Märtä Tikkasen kirjaan Vuosisadan rakkaustarina. Porin teatterin, Rakastajat-teatterin ja Pori Dance Companyn yhteisesitys käsittelee elämää alkoholistin puolisona ja osin myös lapsena. Hieno koreografia on Mikko Lampisen.

Porin teatteri 3.12. klo 19 ja 14.12. klo 15 ja klo 18.

Tanssija Kati Aalto esiintyy Mikko Lampisen koreografiassa Kun maa keinuu -esityksessä.­

Politiikan kuvia

Porilainen tutkija ja tohtorikoulutettava Susanna Virkki julkaisi tänä syksynä esikoiskirjansa Politiikan kuvat. Porin pääkirjastossa Virkki esittelee kirjansa, joka käsittelee kansanedustajaehdokkaiden henkilökuvia. Poliittisissa kuvissa on kyse vallankäytöstä ja piilovaikuttamisesta. Virkki pohtii kirjassaan, miten kuvilla pyritään vaikuttamaan.

Porin pääkirjasto 4.12. klo 18. Vapaa pääsy.

Lue myös: Poliitikon vaalikuvissa ratkaisevat asento, olemus, vaatteet, ilmeet, elekieli, korut ja kuvauspaikka

Keväällä pääroolissa Kansallisoopperassa debytoineen Aarne Pelkosen joulukonsertin voi kokea sekä Porissa että Raumalla.­

Aarne Pelkosen konsertit

Porin Teljän kirkon konsertissa voi kuulla kolmea nimekästä ja lahjakasta muusikkoa yhdellä kertaa. Raumalaislähtöisen oopperalaulaja Aarne Pelkosen Taivas sylissäni-konserttikiertueella esiintyvät Marzi Nyman (piano, urut, kitara) ja saksofonisti Jukka Perko.

Raumalla Pelkosta voi puolestaan kuulla joulukonsertissa yhdessä urkutaiteilija Ville Urposen kanssa juuri ennen jouluaattoa.

Teljän kirkko, Pori 4.12. klo 19

Pyhän Ristin kirkko, Rauma 23.12. klo 19.00

Olavi Louhivuoren johtama Oddarrang päättää Validi Karkian konserttisyksyn.­

Oddarrang tunnelmoi

Jos joulukuussa kaipaa vaihtelua joulumusiikille, tässä on hyvä vaihtoehto jazzin ystäville. Validi Karkia -klubilla vierailee rumpali ja säveltäjä Olavi Louhivuoren johtama Oddarrang levynjulkaisukiertueellaan. Yhtyeen uudella Hypermetros-levyllä soi rauha, toivo, kaipuu ja tunnelmointi niin metsäisissä kuin avaruudellisissa maisemissa. Jos siis joulukonsertin kuulijan päämääränä on hiljentyminen ja sisäiseen maailmaan syventyminen, tämän kokemuksen voi mainiosti ottaa myös omaperäisenä joulukonserttina.

8.12. klo 18 Kulttuuritalo Annankatu 6, Pori

Anne Mattila laulaa Keski-Porin kirkossa PTS Suuren puhallinorkesterin joulukonsertin solistina.­

PTS ja Anne Mattila

PTS Suuri puhallinorkesteri on saanut joulukonserttinsa solistiksi iskelmätähti Anne Mattilan. Hän tulkitsee konsertissa kauneimpia joululauluja. Konsertissa kuullaan myös orkesterin yksin soittamaa joulumusiikkia. Kapellimestarina orkesteria johtaa Tommi Tuominen.

Keski-Porin kirkko 12.12. klo 19.00.

Mika Kares Eurajoella

Maailmalla huikeaa uraa luova oopperalaulaja Mika Kares on laulanut marraskuussa Don Giovannin Komtuurin roolia Chicagon oopperassa. Joulun alla hänet voi nähdä ja kuulla konsertissa myös kotikonnuilla Eurajoella.

Eurajoki Bel Canton Kotikylän poikien joulu -konsertissa Kares esiintyy yhdessä pianisti Tuukka Vähätalon kanssa. Konsertin teemana ovat eri maiden joululauluperinteet.

15.12. klo 18 Kustaa Aadolfin kirkko, Eurajoki

Barokkiviulun mestari Dmitry Sinkovsky esiintyy Raumalla.­

Helsingin Barokkiorkesteri

Venäläinen viuluvirtuoosi, kapellimestari ja kontratenori Dmitry Sinkovsky johdattaa Helsingin Barokkiorkesterin joulun tunnelmiin Vivaldin ja Händelin orkesterikonserttojen sävelin. Sinkovskya on kutsuttu ”barokkiviulun Jimi Hendrixiksi”.

Helsingin Barokkiorkesteri on maineikas orkesteri, joka esiintyy paljon myös ulkomailla. Se on ensiesittänyt Suomessa runsaasti 1600–1800-lukujen keskeistä ohjelmistoa ja tehnyt palkittuja levytyksiä useille levymerkeille.

Pyhän Ristin kirkko, Rauma 13.12. klo 19

Antti Railio Eurassa

Voice of Finland -voittajana ja Raskasta Joulua -tähtenä tunnettu Antti Railio julkaisi juuri oman joululevyn Mielenrauhaa, joka nousi välittömästi ilmestyttyään myydyimpien fyysisten albumien listaykköseksi. Antti Railion Täällä Pohjantähden alla -kirkkokonserttikiertue kattaa 15 paikkakuntaa ja yltää Satakunnassa Euraan.

17.12. Euran kirkko klo 19

Saara Aallon suomenkielisellä joululevyllä tunnelma on pikemmin rauhallinen kuin vauhdikas. Kansainvälisessä versiossa on mukana myös Kylie Minoguen Aallolle tekemä biisi.­

Saara Aalto joulutunnelmissa

Laulaja Saara Aalto julkaisi täksi jouluksi albumin Fairytale: Joulun taikaa. Tämän joulun alla hän ehtii myös kiertää kirkkokonserteissa kotimaassa. Joululevyllään Aalto lauloi tunnettuja joululauluja enemmän rauhallisissa kuin vauhdikkaissa tunnelmissa, ja samaa rauhoittumista on luvassa joulukonserteissa.

18.12. Keski-Porin kirkko klo 19

Lue myös: Saara Aalto aikoo esittää joulukonsertissa Porissa biisin, jonka Kylie Minogue sävelsi hänelle

Pori Sinfoniettan joulu

Pori Sinfonietta virittyy jouluun barokin tunnelmissa yhdessä slovenialaisen sopraano Nika Goričin kanssa. Lahjakas nuori sopraano on kerännyt viime vuosia kiittäviä arvioita esityksistään eri puolilla Eurooppaa. Tänä vuonna on esiintynyt muun muassa Rigoletton Gildana Scottish Operassa. Konserttiohjelmassa on muun muassa Händelin aarioita, ja kapellimestarina toimii Tibor Bogányi.

19.12. Keski-Porin kirkko klo 19

Johanna Rusanen Porissa

Sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja tenori Pentti Hietanen esiintyvät Porissa jouluisessa kirkkokonsertissa Iloa ja valoa.

Johanna Rusasen viime vuosien rooleihin ovat kuuluneet muun muassa esiintyminen Mannerheim-oopperassa Ilmajoen musiikkijuhlilla ja Sallisen Kullervo-oopperan äidin rooli Savonlinnan oopperajuhlilla. Ensi vuonna hän laulaa Brünnhil­den roolin Wagnerin Valkyyriassa Suomen Kansallisoopperassa.

20.12. Keski-Porin kirkko klo 19

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?