Esko Railo on kuollut - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Porilainen taidegraafikko Esko Railo on kuollut, Kankaanpään taidekoulussa avattu muistokirja

Kuvataiteilija Esko Railo Poriginal-galleriassa.

3.9.2019 16:06

Kankaanpää

Taidegraafikko Esko Railo on kuollut. Satakunnan ammattikorkeakoulun Kankaanpään taidekoulussa on avattu avoin muistokirja, johon Railon tunteneet voivat kirjoittaa suruvalittelunsa. Muistokirja on avoin hautajaisiin 28.9. saakka.

Esko Railo menehtyi kotonaan elokuun 13. päivänä.

Hän syntyi vuonna 1961. Taiteilijaksi hän opiskeli Oriveden opiston kuvataidelinjalla sekä Kankaanpään taidekoulussa vuosina 1983–1986.

Railo oli yksi tunnetuimmista porilaisista taiteilijoista ja Porin Taidegraafikoiden kantava voima. Hänet tunnettiin etenkin lintuja ja luontoa kuvaavista grafiikantöistä.

Hän sai urallaan useita palkintoja, muun muassa Turun taiteen biennaalin TS-palkinnon vuonna 1988 ja Bulgarian kulttuuriministeriön erikoispalkinnon 1999.

Railon taidetta oli mukana lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä. Hänen teoksiaan on muun muassa seuraavissa taidekokoelmissa: Alvar Aalto -museo, Amos Andersonin taidemuseo, Emil Cedercreutzin museo, Helsingin kaupungin taidemuseo, Porin taidemuseo ja Valtion kokoelmat.

Railo sai uransa aikana useita apurahoja Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan rahastolta, Porin kaupungilta ja Satakunnan taidetoimikunnalta.

Railo oli yksi Kankaanpään taidekoulun eli SAMK Kuvataiteen pitkäaikaisimpia opettajia. Hän työskenteli Kankaanpäässä opettajana vuosina 1990–2019. Railo opetti myös Porin taidekoulussa vuosina 1986–1997.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: