Musikaaleilla menee nyt lujaa, ja tässä on nainen buumin takaa - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Musikaaleilla menee nyt lujaa, ja tässä on nainen buumin takaa – Hän säveltää Hamletia, johtaa Kinky Bootsia ja tekisi Suomi-musikaalista vientituotteen

Kapellimestari-säveltäjä Eeva Kontu on useimmiten piilossa orkesterimontussa, mutta hänen työnsä näkyy ja kuuluu suomalaisessa musiikkiteatterissa enemmän kuin huomaammekaan. Kontu säveltää Tampereen työväenteatteriin, johtaa Helsingin kaupunginteatterin musikaalia ja opiskelee Lontoossa. Syksyn ensi-iltoja pitäisi juuri nyt harjoitella kiivaasti, mutta koronaepidemian takia kaikki on siirtynyt etäyhteyksien päähän.

Kapellimestari-säveltäjä Eeva Kontu ei vähään aikaan palaa opintojensa pariin Lontooseen eikä osallistu teattereiden harjoituksiin Suomessa. Sen sijaan molemmat työt jatkuvat etäyhteyksien avulla. Kontu kuvattiin työhuoneensa ulkopuolella Helsingissä.

19.4.2020 8:00

Kapellimestari-säveltäjä Eevan Kontun työhuoneessa on sähköpiano, iso tietokone studio-ohjelmineen sekä läppäri. Niiden avulla hän on viime viikot johtanut virtuaalisesti Helsingin kaupunginteatterin musikaalin harjoituksia.

Samalta työpöydältä ovat lähteneet harjoitusnauhat eri puolille Eurooppaa lontoolaisen yliopiston musiikkiteatteriopiskelijoille lopputyökonserttia varten. Kontu opiskelee työnsä ohessa musiikkiteatterin kapellimestarilinjalla Lontoon Royal Academy of Musicissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut