Michael Jackson teki Aki Tykistä ensin fanin ja sitten muusikon - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Michael Jackson teki Aki Tykistä ensin fanin ja sitten muusikon – nyt ajatukset idolista ovat ristiriitaiset, mutta Thriller tuo edelleen hyvän fiiliksen

Espoon modernin taiteen museossa avautuu yksi syksyn ehkä kiistellyimmistä näyttelyistä. Siinä esitellään nykytaidetta, jonka innoittajana on ollut muusikko Michael Jackson. Hänen maineensa on ryvettynyt pahemman kerran pedofiliakohuissa. Voiko sellaista pop-idolia fanittaa?

Happoradio-yhtyeen laulaja Aki Tykki fanitti lapsena Michael Jacksonia. EMMAssa avautuvassa Jackson-näyttelyssä hän toivoo näkevänsä yhtä ristiriitaisia teoksia kuin niiden edesmennyt innoittajakin oli.

17.8.2019 17:14

Voiko olla olemassa mitään näin hienoa? Joensuulaisen ala-asteen luokkajuhlassa katseltu Michael Jacksonin Thriller-musiikkivideo oli juuri räjäyttänyt erään kymmenvuotiaan pojan tajunnan.

Samassa kaikki oli selvää.

– Sillä hetkellä päätin, että minusta tulee muusikko. Meni tosin monta vuotta, ennen kuin tajusin, että muusikon pitää myös osata soittaa, muistelee Happoradio-yhtyeen laulaja Aki Tykki.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: