Uusi Palmgren-kvartetti haluaa nostaa säveltäjä Selim Palmgrenia esiin tämän kotikaupungissa – Soittajat edustavat neljää eri kansallisuutta - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Uusi porilainen Palmgren-kvartetti haluaa nostaa esiin säveltäjä Selim Palmgrenia – ”En ymmärrä, miksei hän ole kuuluisampi”, toteaa sellisti Béla Bánfalvi

Jousikvartetissa on samoja lainalaisuuksia kuin rockbändissä soittamisessa. Taitavan yhteissoiton lisäksi soittajien henkilökemioiden täytyy kohdata, eikä ainakaan haittaa, jos treeneissä on myös hauskaa. Porilaiskvartettiin kuuluvat Ion Buinovschi (vasemmalla), Stefan Kavén, Kei Ito ja Béla Bánfalvi.

8.2.2020 10:00

Pori

Neljä kulttuuria kohtaa uudessa porilaisessa Palmgren-kvartetissa. Jousikvartetin neljä soittajaa ovat kaikki Pori Sinfoniettan muusikoita ja edustavat kukin eri kansallisuutta.

Kvartetin yksi tavoite on tehdä porilaissäveltäjä Selim Palmgrenin (1878–1951) musiikkia tunnetuksi. Unkarilaislähtöinen sellisti Béla Bánfalvi ei ollut koskaan kuullutkaan säveltäjästä ennen muuttoaan Poriin. Hän yllättyi tutustuessaan Palmgrenin musiikkiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: