Porilainen muusikko Sami Nieminen on soittanut niin Matti Silmun kuin Reetta Haaviston kanssa - Nyt häntä odottaa keikka, joka jännittää enemmän kuin mikään koskaan - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Porilainen muusikko Sami Nieminen on soittanut niin Matti Silmun kuin Reetta Haaviston kanssa - Nyt häntä odottaa keikka, joka jännittää enemmän kuin mikään koskaan

Porilaisen muusikon Sami Niemisen unelma toteutuu lauantaina, kun hän pitää ensimmäisen oman konserttinsa.

22.3.2019 8:54

Porilainen Sami Nieminen on freelance-muusikko, joka työskentelee niin kanttorina kuin risteilyalusten showbändeissä. Vuodessa hänelle kertyy keikkoja tavallisesti noin 160.

Ensi lauantaina Niemistä odottaa aivan erityinen keikka. Vuosien varrella hän on säestänyt monissa konserteissa, ja häneltä on alettu kysyä oman konsertin perään. Lauantaina hän pitää Porissa ensimmäisen täysin oman konserttinsa.

–Vaikka olen niin paljon esiintynyt, en ole jännittänyt mitään niin paljon kuin tätä. Ensimmäisessä omassa konsertissa on aivan erityinen tunnelataus. Tämä on haave, joka toteutuu, Nieminen toteaa.

Konsertissa hän esittää itseään puhutelleita rakkauslauluja iskelmän, popin ja rockin maailmasta, Mauno Kuusistosta Elvikseen ja Queeniin ja myös oman pianosävellyksensä. Kaikkein soitetuimmat kappaleet hän jättää väliin.

– Olen aina pitänyt rakkauslauluista, joiden takana pystyn itse olemaan. En pysty laulamaan lauluja, joiden teksti ei tunnu yhtään miltään, Nieminen sanoo.

Ensi viikonloppu kuvaa kaikkinensa hyvin Niemisen työn monipuolisuutta. Lauantaina hän soittaa ensin urkuja kolmessa siunaustilaisuudessa Käppärän isossa kappelissa. Sitten hän esiintyy omassa konsertissaan Porin suomalaisella klubilla. Sunnuntaina hän matkustaa Turkuun Mikaelinkirkkoon Hippimessuun gospel-bändin rumpaliksi ja urkuriksi.

– Tämä on ihan tyypillinen viikonloppu, Nieminen kuittaa.

Huhtikuussa Nieminen menee studioon äänittämään toisen oman singlensä. Silloin eloon herää legendaarisen iskelmäsanoittaja Raul Reimanin ennen julkaisematon kappale. Reimanin perikunta löysi tekstin hänen pöytälaatikostaan. Tekstin sävelsi muusikko Petri Tuunainen, joka tarjosi sitä Niemiselle esitettäväksi.

Syy tähän oli se, että vuonna 2017 Nieminen äänitti Reimanin sanoittaman Puhtaat purjeet -laulun. Single oli pitkään Tätä Suomi tanssii -listalla ja sitä soitettiin etenkin Järviradiossa.

Nieminen on syntyjään porilainen, ja hän on asunut Porissa suurimman osan elämästään. Hän esiintyy keikkamuusikkona soittaen rumpuja ja pianoa sekä laulaen. Nieminen on soittanut muun muassa Matti Silmun yhtyeessä, sopraano Reetta Haaviston säestäjänä, Mikael Konttisen keikoilla ja Voice of Finlandista tutun Antti Matikaisen yhtyeessä. Hän soittaa tangoprinssi Rami Rafaelin bändin rumpalina risteilyaluksilla.

Sami Niemisen konsertti Puhu hiljaa rakkaudesta Porin Suomalaisella Klubilla 23.3. klo 18

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: