Suomen Taideakatemian palkinto porilaislähtöiselle Aaron Heinolle - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Porilaislähtöinen kuvanveistäjä Aaron Heino sai merkittävän kuvataidepalkinnon - pidetään kansainvälisesti kiinnostavana taiteilijana

Suomen taideakatemian kuvataidepalkinnon voittaja Aaron Heino on kotoisin Porista.

15.5.2019 10:16

Helsinki

Porilaislähtöinen kuvanveistäjä Aaron Heino (s. 1977) on saanut Suomen taideakatemian kuvataidepalkinnon. Palkintoon kuuluu 25 000 euron palkintosumma, yksityisnäyttely Espoon modernin taiteen museo EMMAssa ja taiteilijajulkaisu.

– Olen tosi otettu, siitä, että sain palkinnon. Harvalla taiteilijalla on mahdollisuus pitää yksityisnäyttelyä tuollaisessa museossa, se on mahtavaa. Mulle näyttely on tässä tärkein asia, ja raha tietysti auttaa näyttelyn toteuttamisessa, Heino kommentoi.

Pori on Heinon lapsuuden ja nuoruuden kotikaupunki, josta hän muutti taideopintojen takia pois parikymppisenä. Suomen taideakatemian palkinto myönnetään hyvässä luomisvireessä olevalle suomalaiselle taiteilijalle, jonka tuotanto ansaitsee laajempaa näkyvyyttä ja tunnettuutta. Tärkeänä kriteeri on palkittavan taiteilijan kansainvälinen kiinnostavuus.

Palkinnon myöntäjät kiittivät Heinoa monipuoliseksi taiteilijaksi, jonka tuotannossa klassisten materiaalien käyttö yhdistyy kiinnostavasti arkisten asioiden kuvaukseen. Hän ammentaa vaikutteita luonnonmuodoista, mutta hänen tuotantonsa liittyy vahvasti myös tähän päivään muistuttaen muodonannoltaan virtuaalista 3D-kuvamaailmaa.

Aaron Heino: Duesday, 2018 (marmori, ruostumaton teräs ja maali).

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos