Jenni Haukio saa Nortamo-palkinnon - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Jenni Haukio saa Nortamo-palkinnon

Jenni Haukio on osallistunut useisiin entisen kotikaupunkinsa Porin merkkihetkiin. Viime kesänä hän avasi Porin asuntomessut.

10.5.2019 7:00 | Päivitetty 10.5.2019 7:03

Pori

Satakunnan Kirjallinen Kerho on myöntänyt Nortamo-palkinnon porilaissyntyiselle runoilijalle Jenni Haukiolle. Yhdistys palkitsee Haukion runotuotannosta ja kiittää Haukion runouteen vangittuja herkkiä ja konkreettisia hetkiä sekä ilmaisuvoimaista kieltä.

Lisäksi yhdistys pitää kulttuuritekona Haukion kokoamaa, vuonna 2018 ilmestynyttä antologiaa Katso pohjoista taivasta. ”Tämä rakkauden- ja kunnianosoitus suomalaiselle runoudelle on henkilökohtainen, mutta kattava näkymä Suomeen ja suomalaisuuteen. Tärkeätä on myös, että kokoelma innostaa runouteen, kannustaa irrottautumaan sovinnaisista ajattelukaavoista ja ulottuu nykyhetkeen, myös satakuntalaiseen runouteen”, palkintoperusteissa sanotaan.

Satakunnan Kirjallinen Kerho täyttää tänä vuonna sata vuotta. Yhdistys on jakanut palkintoa vuodesta 1932 lähtien. Sen ovat saaneet muun muassa F.E. Sillanpää ja Kaarlo Sarkia sekä nykykirjailijoista esimerkiksi Juha Seppälä, Mauri Kunnas ja Tapio Koivukari. Palkinto myönnetään ansioista kirjailijoille, joilla on yhteyksiä Satakuntaan tai jotka ovat käsitelleet maakuntaan liittyviä aiheita.

Lue myös: Hilpeitten herrojen ryyppykerho, salaseura vai tärkeää kulttuurityötä? – Hj. Nortamo perusti sata vuotta sitten Poriin humoristisen kerhon

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos