Näyttelijä Natalil Lintala sairastui jo alle kolmikymppisenä alkoholismiin, mutta raitistui minnesota-hoidossa - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Näyttelijä Natalil Lintala, 31: ”Mitä enemmän join, sitä rankemmin urheilin – jaoin somessa pitkiä lenkkejäni samalla, kun ryyppäsin yksin kotona”

Natalil Lintala, 31, sai täydellisen musikaalitähden kasvatuksen. Balettia, laulua, lapsirooleja teatterissa ja viulun soittoa. Kiltti tyttö suoriutui tehtävistään tunnollisesti ja oppi samalla pitämään kotinsa kulissit yllä. Suurissa suunnitelmissa ei kuitenkaan huomioitu yhtä asiaa: – Huomasin, että alkoholia nautittuani minun oli helpompi olla toisten ihmisten seurassa.

Enää Natalil Lintala ei häpeile. Kiltti suorittaja on muuttunut armollisemmaksi itselleen ja toisille. – Hoidossa heräsi kunnioitus itseäni kohtaan. Että riitän.

21.8.2019 12:04

Vanhassa teatterissa ovat koko aamupäivän soineet rosoiset sähkökitarat. Näyttelijä Natalil Lintala, 31, koskettaa kämmenellä vatsaansa. Siellä mukana viimeisissä Lapualaisoopperan harjoituksissa keinuu joulukuussa syntyvä, odotettu esikoinen. Vauva, joka tottuu jo raskausaikana teatterin ääniin, lauluun ja musiikkiin.

Natalil Lintala

Ikä: 31.

Syntynyt: Seinäjoella syyskuussa 1987,

Asuu: Jyväskylässä, harjoittelee parhaillaan Lapualaisoopperaa Seinäjoella.

Perhe: Kokkina työskentelevä puoliso Teemu ja tämän 16-vuotias tytär Julia. Esikoinen syntyy joulukuussa.

Ura: Esiintynyt pikkutytöstä saakka lukuisissa musikaaleissa sekä näytelmissä ja musiikkiproduktioissa eri puolilla Suomea. Valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2012.

Juuri nyt: Toi äskettäin päättyneeseen Tampereen Teatterikesään omaan elämäänsä perustuvan ja itse kirjoittamansa Kulissit kaatuu -esityksen, jonka pääosan hän myös esitti. Teos käsittelee nuoren naisen juomista ja raitistumista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: