Finlandia-palkinnon voittajat julistetaan tänään - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Tänään nähdään, miten porilaisen Hanna-Riikka Kuisman käy Finlandia-kisassa, vedonlyöntiyritys ei nostanut Kerrostalo-romaania kärkeen

Kirjailija Hanna-Riikka Kuismalle kuluva vuosi on ollut dramaattinen. Kerrostalo-romaanin kirjoittanut Kuisma asui toukokuussa palaneessa Keskuskartanossa.

27.11.2019 10:02 | Päivitetty 27.11.2019 10:11

Tänään iltapäivällä jaetaan Helsingissä kirjallisuuden vuoden merkittävimmät palkinnot: kaunokirjallisuuden, lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnot.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnosta kisaa kuusi teosta: Monika Fagerholmin Kuka tappoi bambin?, JP Koskisen Tulisiipi, Hanna-Riikka Kuisman Kerrostalo, Mikko Rimmisen Jos se näyttää siltä, Pajtim Statovcin Bolla ja Johanna Venhon Ensimmäinen nainen.

Vedonlyöntifirma Unibetin ennakkosuosikki oli Monika Fagerholmin joukkoraiskausta käsittelevä teos Kuka tappoi bambin?. Hän sai Unibetilta voittokertoimen 1,75. Toisella sijalla kertoimella 2,50 oli Pajtim Statovci. Porilaisen Hanna-Riikka Kuisman Kerrostalo oli vedonlyöntiyritykselle viidenneksi todennäköisin voittaja kertoimella 8,00.

Tänään Finlandia-palkintoja jaetaan kaunokirjallisuuden lisäksi myös lasten- ja nuortenkirjallisuudelle ja tietokirjallisuudelle. Jokaisessa kategoriassa on ehdolla kuusi teosta. Tietokirjoissa on ehdokkaana kokemäkeläislähtöisen Ville-Juhani Sutisen ja Ville Ropposen Venäjän vankileireistä kertova Luiden tie.

Kaunokirjallisuuden palkinnonsaajan valitsee Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. Lasten- ja nuorenkirjallisuuden palkittavan päättää muusikko, näyttelijä Olavi Uusivirta ja tietokirjoista suosikkinsa valitsee emeritusprofessori, tietokirjailija.

Jokainen palkinto on suuruudeltaan 30  000 euroa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: