Hanna-Riikka Kuisma sai Satakunnan taidepalkinnon - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Porilaiskirjailija Hanna-Riikka Kuismalle sataa kunniaa – Kuisma sai Satakunnan taidepalkinnon

Marraskuun 7. päivänä Hanna-Riikka Kuisma julkistettiin kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaaksi. Nyt hänellä on jälleen aihetta juhlaan.

19.11.2019 17:00

Pori

Kirjailija Hanna-Riikka Kuismalle on myönnetty Satakunnan taidepalkinto. Kuismalle palkinto on jo toinen ilonaihe lyhyen ajan sisällä, sillä hän on myös kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas romaanillaan Kerrostalo.

Satakunnan taidepalkinnon myöntänyt Satakunnan taidetoimikunta kiittää Hanna-Riikka Kuismaa pitkäjänteisestä ja sitoutuneesta työstä. Kuisma on kirjoittanut novelleja ja viisi romaania.

”Hän valitsee aiheensa nykyajan kaupunkilaismiljööstä ja kuvaa eri tavoin syrjäytyneiden ihmisten kohtaloita ja elämäntuntoja. Hänen kertojansa ei kauhistele, tuomitse tai säälittele, vaan kulkee myötätuntoisena vierellä. Kuisma kirjoittaa rumistakin asioista kauniilla kielellä, käyttäen suomen kielen mahdollisuuksia ilmaisuun ja kauneuteen”, todetaan palkintoperusteissa.

Satakunnan taidetoimikunta kiinnitti palkittavaa valitessaan huomiota kokonaisvaltaiseen taiteilijuuteen: taiteilijan kutsumukseen ja itsensä alttiiksi panevaan elämäntapaan.

Satakunnan taidepalkinto on suuruudeltaan 5 000 euroa. Hanna-Riikka Kuisma sai vuonna 2018 viisivuotisen apurahan työskentelyyn, mitä voi myös itsessään pitää hienona tunnustuksena.

Satakunnan taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnosta. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: