Kun Notre Dame paloi pääsiäisen alla, lavastaja Marjatta Kuivasto oli loppusuoralla kirkon lavastamisessa näyttämölle – "Se tuntui jotenkin kohtalonomaiselta - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Kun Notre Dame paloi pääsiäisen alla, lavastaja Marjatta Kuivasto oli loppusuoralla kirkon lavastamisessa näyttämölle – "Se tuntui jotenkin kohtalonomaiselta

Notre Damen kellonsoittajan lavastamisesta Tampereen Teatterin näyttämölle tuli tavallista henkilökohtaisempi projekti palon takia, vaikka Kuivasto ei ollut koskaan nähnyt kirkkoa paikan päällä. Teatterin ihme saa patsaatkin heräämään henkiin.

Kivipatsaisiin Marjatta Kuivasto kehitteli teatterin ihmeen: ne heräävät kesken esityksen eloon. Kuivasto kiittää patsaat veistäneen Sanna Koskisen ja koko lavastamon väen ammattitaitoa.

5.12.2019 21:11 | Päivitetty 5.12.2019 21:12

Kun Pariisin Notre Dame syttyi palamaan viime pääsiäisviikon maanantaina, lavastaja Marjatta Kuivasto oli pihatöissä kotonaan Tampereen Pispalassa.

Tyttärenpojan juostua kertomaan uutisen Kuivasto ei ollut uskoa sitä todeksi. Maailmankuulu katedraali oli puolitoista vuotta ollut joka päivä hänen ajatuksissaan ja mielikuvissaan. Vasta television kuvat palavasta rakennuksesta vahvistivat: mahdottomalta tuntuva oli totta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: