Porin teatterin uusi johtaja on Christian Lindroos - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Porin teatterille valittiin uusi johtaja: ”En yritä keksiä pyörää uudestaan”

Tuntemattoman sotilaan ja Kuninkaan puheen Porin teatterille ohjannut Christian Lindroos on valittu teatterin uudeksi johtajaksi.

23.5.2019 14:22 | Päivitetty 23.5.2019 16:18

Porin teatterin uudeksi johtajaksi on valittu Christian Lindroos. Teatterin nykyinen johtaja Patrik Drake on siirtymässä eläkkeelle. Lindroos aloittaa tehtävässään viimeistään 1.1.2021.

Vuonna 1967 syntynyt Lindroos toimii tällä hetkellä Seinäjoen kaupunginteatterin taiteellisena johtajana. Hän on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri. Hän ohjaa Porin teatteriin ensi vuonna ensi-iltansa saavan näytelmän Mannerheim ja saksalainen suudelma.

Lindroos on aiemmin tehnyt Porin teatteriin useita ohjauksia, kuten Tuntematon sotilas, Kuninkaan puhe, Iso Kiltti Jättiläinen ja The Producers.

Lindroos sanoo nauttineensa suuresti Porin teatterissa työskentelystä, mutta pitäneensä yhtä lailla työstään Seinäjoen kaupunginteatterissa. Seinäjoella hänellä on määräaikainen työsopimus, kun taas Porin teatterissa työsuhde on vakituinen. Teatterit ovat samankokoisia ja rakenteeltaan hyvin samanlaisia.

Teatterin johtajan tehtäviin kuuluu muun muassa teatterin ohjelmistosta päättäminen. Lindroos sanoo, ettei hän yritä keksiä pyörää uudestaan.

– Minulle tulee ihan oma linja, koska minä olen minä ja Drake on Drake. Näemme asiat eri tavalla. Se ei tarkoita sitä, että linja muuttuisi dramaattisesti ja tehtäisiin vain venäläisiä klassikoita seuraavat kaksi vuotta. Mulla ei ole sellaista agendaa, että tekisin kovin radikaaleja temppuja. Näen, että teatterin ohjelmistossa täytyy olla monipuolisuus, Lindroos toteaa.

Lindroos on työskennellyt aiemmin myös muun muassa Unga Teaternin taiteellisena johtajana Espoossa. Hän on myös näytellyt useammassa elokuvassa, muun muassa Klaus Härön osin Porin Yyterissä kuvatussa elokuvassa Dagmamman.

Porin Teatterisäätiön hallitus valitsi uuden johtajan kokouksessaan keskiviikkona. Hallitukseen teki vaikutuksen Lindroosin pitkäaikainen johtajakokemus ja taiteelliset näkemykset.

Lue myös Christian Lindroosin haastattelu Porin teatteriin tulevasta Mannerheim-näytelmästä: ”Haasteet, joiden kanssa itse kamppailee omassa työssä, tuntuvat aika helpolta, kun on tutkinut tätä näytelmää”

Uutista on täydennetty Lindroosin kommentilla 23.5. klo 16.15

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: