IS: Olli Lindholmin eno ja isähahmo paljastaa rakastetun laulajan kuolinsyyn: ”Mitään ei ollut tehtävissä” - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

IS: Olli Lindholmin eno ja isähahmo paljastaa rakastetun laulajan kuolinsyyn – se ei liittynytkään uniapneaan

Raimo Jokisalo kertaa Ilta-Sanomien haastattelussa sisarenpoikansa Olli Lindholmin elämää ja vuodentakaista kuolemaa.

Olli Lindholm kuoli 54 vuoden iässä 12. helmikuuta 2019. Hän olisi täyttänyt 55 vuotta maaliskuun 19. päivänä 2019.

8.2.2020 10:31

Jokisalo paljastaa Ilta-Sanomien haastattelussa myös, miten traagisen yön tapahtumat maanantaina 11. helmikuuta 2019 oikein etenivät.

Julkisuudessa on paljon puhuttu siitä, kuinka Yön laulusolisti Olli Lindholm kärsi univaikeuksista ja sitä, kuinka hän kieltäytyi käyttämästä uniapneakonetta.

– Siinä kävi niin, että Ollin aortta repesi. Ja kun aortta repeää, ei siinä käsitykseni mukaan ole paljon tehtävissä. Tämä tosiaan oli se varsinainen kuolinsyy, joka minullekin silloin jonkin aikaa kuoleman jälkeen kerrottiin, Jokisalo kertoo.

Jokisalon mukaan Lindholm oli valittanut huonovointisuuttaan ja voimakasta rintakipua Ella-tyttärelleen, joka oli ollut isänsä luona kylässä. Tytär oli soittanut ambulanssin, ja Lindholm oli ollut ambulanssissa vielä tajuissaan, mutta viimeistään sairaalassa tilanteen vakavuus selvisi.

– Ei siinä sitten enää ollut mitään tehtävissä, Jokisalo sanoo IS:n haastattelussa.

Läheiset välit

Rakastetun yö-laulajan kuolemasta tulee keskiviikkona 12. helmikuuta kuluneeksi tasan vuosi.

Satakunnan Kansa haastatteli 54-vuotiaana kuolleena laulajan enoa Raimo Jokisaloa toukokuussa.

– Kuolemaa oli vaikea käsittää, suru oli romahduttaa minut. Ollin kuolema on ollut niin raskas asia. Nytkin tulin juuri Pomarkun hautausmaalta, minne vein kynttilän, Jokisalo kertoi tuolloin.

Vaikka Lindholmin kuolema on ottanut koville, jo vauvaikäistä Lindholmia hoitanut eno kertoi myös, että lämmin side enon ja sisarenpojan kanssa säilyi läpi koko Yö-laulajan elämän.

– Hoidin Ollia silloin koko kesän, kun Helmi-äidillä oli kiireitä töissä ja isäkin oli rakennustöissä ympäri Suomea. Olin itse silloin vasta 15-vuotias. Kävimme hiekkalaatikolla, pistin pikkumiehen päiväunille ja lauloin Ollille tuutulaulut, Jokisalo sanoi.

Eno ja sisarenpoika tekivät myös yhdessä kalareissuja.

Jokisalo muisteli Iltalehden haastattelussa myös hauskoja hetkiä Yö-yhtyeen alkutaipaleelta.

– Minun piti roudata 80-luvun alussa joitain Yön laitteita keikkapaikalle Mossellani, mutta Olli vaati, että teen sen huomaamatta, että kukaan ei näe, että Yön kamojan kuljetettavan vanhalla Mossella, Jokisalo naurahti.

Olli Lindholm nähtiin hyvävoimaisena vielä Emma-gaalassa helmikuun 2. päivä 2019. Lindholm kuolinpäiväksi tuli 12. helmikuuta 2019.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos