Anniksen uudeksi vastaavaksi on valittu Minna Wallenius: ”Annis on upea paikka ja arvostan sitä, mitä siellä on tehty” - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Anniksen uudeksi vastaavaksi on valittu Minna Wallenius: ”Annis on upea paikka ja arvostan sitä, mitä siellä on tehty”

Minna Wallenius on työskennellyt aiemmin Kulttuuripaja Lumon vetäjänä. Lumossa on tarkoitus auttaa 18-35-vuotiaita nuoria aikuisia, jotka ovat haastavassa elämäntilanteessa.

21.11.2019 10:37 | Päivitetty 21.11.2019 11:47

Pori

Kulttuuritalo Annankatu 6:n uudeksi vastaavaksi työntekijäksi on valittu porilainen Minna Wallenius. Wallenius on työskennellyt viime viikkoihin asti Porissa Kulttuuripaja Lumon vastaavana työntekijänä.

Kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin kertoo, että tehtävään tuli määräaikaan mennessä 34 hakemusta eri puolilta Suomea, ja hakijoista haastateltiin kuusi. Melkein kaikki kuudesta haastatellusta olisivat hänen mukaansa soveltuneet tehtävään.

Walleniuksen osalta painoi kuitenkin muun muassa kattava kokemus nuorten kanssa toimimisesta.

– Hänellä on kattava kokemus erilaisten nuorten kanssa toimimisesta ja siitä, miten luoda ja järjestää erilaisia toimintoja nuorille. Hänellä oli myös todella vahva hankeosaaminen niin hakijana kuin hallinnoitsijana, Träskelin toteaa.

Wallenius kertoo olevansa uudesta tehtävästä valtavan innostunut.

– Annis on upea paikka, ja näen siinä tosi paljon potentiaalia. Arvostan sitä, mitä siellä on tehty ja haluan, että Annis säilyy mutta pääsee ehkä vielä entistä upeampaan kukoistukseen.

– Samaan aikaan aloitan tosi nöyränä. Tiedän, että talolla on pitkät perinteet, siellä on valtavasti toimijoita ja varmasti myös isoja haasteita edessä, Wallenius kommentoi.

Hän tuntee Anniksen muun muassa keikkojen ja teatteriesitysten kautta. Tänä vuonna Lumo järjesti myös Anniksen kanssa yhdessä valtakunnallisen Moniäänirock-tapahtuman.

Wallenius on työskennellyt lasten ja nuorten parissa parikymmentä vuotta niin opettajana kuin järjestöissä. Hän on työskennellyt muun muassa Suomen Partiolaisten viestintäpäällikkönä, Luonto-Liiton lasten toiminnan suunnittelijana ja Länsivalmennuksessa työhön valmentajana.

– Yksi ainoa selvä punainen lanka työurassani on: Kaikki on liittynyt jollain tavalla nuoriin. Nuoret, nuorten hyvinvointi ja kulttuuri, itse tekeminen ja itsensä toteuttaminen ovat mulle sydämenasioita, Wallenius toteaa.

Vapaa-ajalla Wallenius on suuri elävän musiikin ystävä, joka käy usein livekeikoilla. Hän on myös järjestänyt keikkoja rakkaudesta lajiin, esimerkiksi ollut mukana Poriferia-tapahtuman järjestämässä.

Wallenius aloittaa tehtävässään vuoden 2020 alussa.

Lue myös: Nuorten kanssa työskentelevän Minna Walleniuksen korvanapeissa soi punk ja ajatuksissa tasavertaisuus: "ihminen pystyy kohtaamaan muita tasan sen verran kuin on joutunut kohtaamaan itseään"

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: