SK:n teatterilive: Kulttuuriyhdistys Kaiku - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Teatterilive: Kulttuuriyhdistys Kaiku esitti otteen Anton Tshehovin klassikosta Vanja-eno

Kulttuuriyhdistys Kaiku Kokemäeltä esittää otteen Anton Tshehovin klassikosta Vanja-eno.­

30.7.2020 15:04 | Päivitetty 15.9.2020 12:48

Kokemäki

Satakunnan Kansan teatterisarjan suorat lähetykset jatkuvat.

Haimme kesäkuussa projektiin mukaan innostuneita ja innovatiivisia teatterin tekijöitä. Valitut kesä- ja harrastajateatterit suunnittelevat ja esittävät noin 10 minuuttia kestävän mininäytelmän tai muun esityksen, jonka Satakunnan Kansa näyttää verkkosivuillaan suorana lähetyksenä. Esitys on katsottavissa myöhemmin tallenteena.

Teatterisarjan ensimmäisessä lähetyksessä lavalle nousivat Sini Tuomisalo ja Jaska Aalto. Esityksessä kerrottiin tositarinoita maailmanluokan elokuvan teosta Reposaaressa vuonna 1984. Toisena esiintymisvuorossa oli Teatteri Ulpu. Näyttelijät esittivät otteen Arto Paasilinnan riemastuttavasta, ilkikurisesta satiirista Ukkosenjumalan poika.

Lauantaina kello 13 lavan valtasi Kulttuuriyhdistys Kaiku Kokemäeltä. Esityksenä nähtiin ote Anton Tshehovin klassikosta Vanja-eno. Tshehov kuvaa useissa näytelmissään ihmisten turhautumista, he elävät joko menneessä tai tulevassa, eivätkä ole koskaan tyytyväisiä. Näin myös Vanja-enossa. Tapahtumat sijoittuvat maatilalle, jota Vanja ja Sonja viljelevät. Sonjan isä professori Serebrjakov saapuu sinne nuoren vaimonsa Jelenan kanssa. Ja sitten maatilan arki muuttuu täysin. Näytelmän on ohjannut Marko Saario.

Suora lähetys on päättynyt, mutta katso tallenne täältä:

Kesän lopussa katsojat saavat äänestää suosikkiaan kaikista esityksistä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?