Satakunnan Kansan teatterilivet: Teatteri Ulpu - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Satakunnan Kansan teatterilive: Katso Teatteri Ulpun mininäytelmä riemastuttavasta, ilkikurisesta satiirista Ukkosenjumalan poika

Teatterisarjan toisessa osassa lavalle nousivat Teatteri Ulpun näyttelijät.

Teatteri Ulpun näyttelijät esittivät otteen Arto Paasilinnan riemastuttavasta, ilkikurisesta satiirista Ukkosenjumalan poika. Koska suomalaiset ovat hylänneet vanhat oikeat jumalansa, ottaa Ukko Ylijumala mallia kristinuskosta ja lähettää poikansa Rutjan maan päälle käännyttämään kansaa. Rutja vaihtaa hahmoa hissukan maanviljelijä Sampsa Ronkaisen kanssa ja ryhtyy tomerasti toimeen.­

28.7.2020 10:53 | Päivitetty 15.9.2020 12:48

Monen kesäteatterin näyttämöt ja katsomot loistavat tyhjyyttään näytöksien peruuntumisen vuoksi. Satakunnan Kansa haluaa poikkeustilanteen keskellä tarjota lukijoilleen teatteriviihdettä ja antaa teattereille näyttämön.

Haimme kesäkuussa projektiin mukaan innostuneita ja innovatiivisia teatterin tekijöitä. Valitut kesä- ja harrastajateatterit suunnittelevat ja esittävät noin 10 minuuttia kestävän mininäytelmän tai muun esityksen, jonka Satakunnan Kansa näyttää verkkosivuillaan suorana lähetyksenä. Esitys on katsottavissa myöhemmin tallenteena.

Teatterisarjan ensimmäisessä lähetyksessä lavalle nousivat Sini Tuomisalo ja Jaska Aalto. Lähetys on katsottavissa tallenteena.

Keskiviikkona kello 18 esiintymisvuorossa oli Teatteri Ulpu. Näyttelijät esittivät otteen Arto Paasilinnan riemastuttavasta, ilkikurisesta satiirista Ukkosenjumalan poika.

Koska suomalaiset ovat hylänneet vanhat oikeat jumalansa, ottaa Ukko Ylijumala mallia kristinuskosta ja lähettää poikansa Rutjan maan päälle käännyttämään kansaa. Rutja vaihtaa hahmoa hissukan maanviljelijä Sampsa Ronkaisen kanssa ja ryhtyy tomerasti toimeen. Hän pistää ensin sekaisin pienen Penteleen kylän, matkustaa sitten Helsinkiin, hankkii opetuslapsia ja tekee salamoivia ihmetekoja.

Värikkäiden käänteiden jälkeen hän perustaa yksityisen hourulan ihmeparantaakseen suomalaisten mieliä ja kääntääkseen ne samalla Ukkosenjumalalle suopeiksi. Jos lopputulos on isälle mieleen, Rutja saa palata juhlittuna sankarina takaisin Pohjantähden luo, suomalaisten omaan taivaiseen valtakuntaan. Mutta kuinka tässä hullunhauskassa myllytyksessä lopulta käy?

Näytelmän dramatisoinnista ja ohjauksesta vastasi Ari Wahlsten.

Kesän lopussa katsojat saavat äänestää suosikkiaan kaikista esityksistä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?