Satakunnan Kansan suorat teatterilähetykset - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Satakunnan Kansan teatterilive: Tositarinoita maailmanluokan elokuvan teosta Reposaaressa vuonna 1984

Satakunnan Kansan verkkosivuilla nähdään heinä- ja elokuussa teatteriviihdettä.

Esitys White nights (Valkeat yöt) -elokuvan tekemisestä Reposaaressa. Näyttelijät Sini Tuomisalo ja Jaakko Aalto.­

27.7.2020 9:00 | Päivitetty 29.7.2020 14:50

Monen kesäteatterin näyttämöt ja katsomot loistavat tyhjyyttään näytöksien peruuntumisen vuoksi. Satakunnan Kansa haluaa poikkeustilanteen keskellä tarjota lukijoilleen teatteriviihdettä ja antaa teattereille näyttämön.

Haimme kesäkuussa projektiin mukaan innostuneita ja innovatiivisia teatterin tekijöitä. Valitut kesä- ja harrastajateatterit suunnittelevat ja esittävät noin 10 minuuttia kestävän mininäytelmän tai muun esityksen, jonka Satakunnan Kansa näyttää verkkosivuillaan suorana lähetyksenä. Esitys on katsottavissa myöhemmin tallenteena.

Teatterisarjan ensimmäisessä lähetyksessä teatterilavalle nousivat Sini Tuomisalo ja Jaska Aalto. Esitys on musiikkinäytelmä, joka kertoo maailmanluokan elokuvan teosta Porin Reposaaressa. Suora lähetys on päättynyt, mutta voit katsoa tallenteen.

Maailmankuulu elokuvayhtiö maskeerasi Reposaaren siperialaiseksi kyläksi, jossa kuvattiin kesällä vuonna 1984 kohtauksia White Nights -elokuvaan. Tuomisalon ja Aallon esityksessä paljastetaan tositarinoita siitä, mitä kaikkea kuvausten aikana kulisseissa tapahtuikaan.

Kesän lopussa katsojat saavat äänestää suosikkiaan kaikista esityksistä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?