Porin teatteri peruu kevään esitykset - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Porin teatteri ja Rauman teatteri peruvat kaikki kevään esitykset

Porin teatterissa perjantaina kello 13 alkanut Mannerheim ja saksalainen suudelma jää teatterin kevään viimeiseksi esitykseksi. Esitystoiminta lopetetaan kevään ajaksi koronavirustilanteen takia.

13.3.2020 13:10 | Päivitetty 13.3.2020 14:33

Porin teatteri ja Rauman teatteri ovat ilmoittaneet peruvansa kaikki kevään 2020 esitykset koronavirustilanteen takia.

Päätöksen taustalla on Suomen hallituksen torstaina tapahtumajärjestäjille antama ohjeistus. Hallitus ohjeisti tapahtumajärjestäjiä perumaan kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet ja harkitsemaan riskiarvioiden pohjalta muiden yleisötilaisuuksien järjestämistä.

Porin Teatterisäätiön hallitus teki perjantaina päätöksen esitystoiminnan lopettamisesta kevääksi virusepidemian leviämisen estämiseksi. Porin teatteri tiedotti haluavansa kantaa vastuun asiakkaiden ja henkilökuntansa terveydestä sekä viruksen leviämisen estämisestä

– Päätös oli todella vaikea ja raskas kaikin puolin. Taloudellisesti tämä on valtava takaisku, toteaa Porin teatterin toimitusjohtaja Anttivesa Knuuttila.

Loppukevään esitysten peruminen merkitsee taloudellisesti sitä, että vuoden lipunmyynnistä menetetään neljännes.

Teatterin henkilökunnasta tuntuu vaikealta uskoa tapahtunutta todeksi. Vielä torstaiaamuna teatterisäätiön hallituksen pohtima huonoinkin skenaario oli pientä siihen verrattuna, millaiseksi tilanne muuttui puolessa vuorokaudessa.

– Lopulta meillä ei ollut muita mahdollisuuksia. Keskitymme nyt ensi syksyyn. Pyrimme turvaamaan sen, että näyttelijät pääsevät nyt kevään aikana harjoittelemaan syksyn esityksiä varten, Knuuttila totesi.

Teatteri ottaa yhteyttä jokaiseen tälle keväälle lipun ostaneeseen asiakkaaseen ja toivoo, että mahdollisimman moni lipun ostaneista ottaisi vastaan teatterin tarjoaman, lipun hintaa vastaavan lahjakortin. Lahjakortti on voimassa vuoden ajan. Lipun ostaneilla on myös mahdollisuus saada lippurahat takaisin.

Rauman teatteri ilmoitti myös perjantaina peruvansa kaikki kevätkauden esitykset 13.3. alkaen. Rauman teatterin 174-paikkainen sali jää pitkälti alle viranomaisten asettaman 500 henkilön rajan, mutta teatteri haluaa silti kantaa osansa vastuusta koronaviruksen leviämisen ehkäisemisessä. Myös Rauman teatterin Rauma-salin tapahtumat on kevään osalta peruttu.

Teatteri tarjoaa aikavälille 13.3.–8.5. lipun ostaneille hyvitystä lahjakoritlla tai siirrolla kesän ja syksyn esityksiin. Myös rahojen palauttaminen on mahdollista.

Kumpikin teattereista huomauttaa, että lippujen vaihtoprosessi tulee viemään aikansa. Porissa lippujen vaihtoprosessin arvioidaan vievän useita viikkoja. Rauman teatteri toivoo asiakkaiden yhteydenottoja ensisijaisesti sähköisen lomakkeen kautta kotisivuillaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos