Porin Teatteri aloittaa yhteistoimintaneuvottelut - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Porin teatteri lomauttaa henkilöstöä – kulttuurilaitos menetti kevätkauden äkillisen päättymisen vuoksi lähes 350 000 euroa

Mannerheim ja saksalainen suudelma -näytelmän ensi-ilta oli 25. tammikuuta Porin teatterissa.

20.3.2020 17:39

Pori

Porin teatterisäätiön hallitus päätti 13. maaliskuuta peruuttaa kaikki kevään esitykset koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi sekä asiakkaiden ja henkilöstön suojaamiseksi.

Ensimmäisessä yhteistoimintaneuvottelussa keskiviikkona 18. maaliskuuta todettiin, että teatteri menetti kevätkauden äkillisen päättymisen vuoksi pääsylipputuloja, lippuvarauksia ja myyntipotentiaalia lähes 350 000 euron verran. Tämän lisäksi teatteri on joutunut alentamaan syksyn myyntiennustetta epidemian aiheuttaman epäselvän tilanteen vuoksi.

Teatterinjohto teki keskiviikkoiltana esityksen tarvittavista toimenpiteistä, joita käsiteltiin torstaina luottamusmiesten johdolla koko henkilöstön kesken. Toinen neuvottelu käytiin perjantaina 20. maaliskuuta, jonka yhteydessä todettiin, että henkilöstö on hyväksynyt esitetyt periaatteet ja tavoitteet.

Säästötavoite on yhden kuukauden palkkasummaa vastaava määrä ja tämä säästö tullaan toteuttamaan lomautuksin. Syksyn tuotantojen valmistelua jatketaan täydellä teholla hieman tiivistetysti. Tämän tavoitteena on turvata sekä syksyn tulevat ensi-illat, että koko tulevan näytäntövuoden toiminta alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti.

Henkilökunta on sitoutunut vapaa- ja vuosilomapäivien pitämiseen huomattavan joustavalla aikatauluilla. Luottamusmiehet ja johto jatkavat yksityiskohtien tarkentamista ensi viikon aikana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos