Poristriimi tulee kotisohville ja Teatteri Taidepaska lähettää vanhoja esityksiä - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Porilaistaiteilijat luovat nyt sisältöä verkkoon: Livefestari striimataan kotisohvalle ja teatteriesityksiä tulee katsottavaksi ilmaiseksi

Teatteri Taidepaska julkaisee verkossa vapaasti katsottavaksi videotallenteita vanhoista esityksistään. Rakastajat-teatteri tekee pian samoin.

19.3.2020 17:35 | Päivitetty 19.3.2020 17:39

Pori

Porilaiset kulttuuritoimijat tuovat nyt sisältöä verkkoon, kotona koettavaksi. Livefestari Poristriimi välitetään kotisohville 28.3. kello 21 alkaen. Esiintymään on tulossa porilaisia yhtyeitä, joiden nimet julkistetaan myöhemmin.

Porilainen pieni teatteriryhmä Teatteri Taidepaska puolestaan alkaa julkaista verkossa ilmaiseksi näytelmätaltiointejaan. Ensimmäisenä nähtäviin tulee näytelmä Puheenvuoroja syvyyksistä vuodelta 2016. Linkki tallenteeseen julkaistaan teatterin Facebook-sivuilla torstaina 19.3. kello 20.

Pääkaupunkiseudulla ja Tampereella muutama teatteri on laittanut jo tallenteitaan jakoon joko maksullisina tai ilmaiseksi. Näyttelijä Henri Välikangas kertoo, että Teatteri Taidepaska päätti tehdä samoin, koska heillä oli näytelmistä valmiina sähköiset tallenteet.

– Ajattelimme ryhtyä tähän, koska teatterit ovat joutuneet poikkeukselliseen tilanteeseen. Olemme pieni porukka, joten pystyimme toimimaan nopeasti ja ketterästi.

Poikkeusaikana kulttuurin ja viihteen merkitys korostuu. Teatteri Taidepaska julkaisee taltiointinsa ilmaiseksi, yhteiseksi iloksi. Teatteri Taidepaskan kolme näytelmää (Puheenvuoroja syvyyksistä 2016, Mekkopoika 2017, Ei kuuna kullan valkeana 2018) ovat käsitelleet muun muassa aiheita: lähisuhdeväkivalta, ilmastonmuutos, feminismi, sukupuoli-identiteetti, kehollinen itsemääräämisoikeus, kuolema ja kuoleman kohtaaminen sekä rakkaus.

Rakastajat-teatteri alkaa myös julkaista tallenteita vanhoista esityksistään vapaasti katsottaviksi. Teatteri teki Facebook-sivuilleen torstaina live-esityksenä pätkiä Minna Canthin Papin perhe -näytelmästä. Rakastajien Angelika Meusel lukee teatterin Facebook-sivuilla torstaina livenä iltasadun kello 20, ja teatteri jatkaa tulevinakin iltoina satujen lukemista.

Suomalaisten teatterin esitystaltioinnit ja live-lähetykset löytyvät keskitetysti Teatterin Tiedotuskeskus TINFOn Teatteri kotisohvalle -sivulta.

Livefestari Poristriimin tarkoitus on tukea yhtyeitä hiljentyneen keikkatilanteen takia. Lisäksi ideana on tarjota tukea teknikoille, joilta työt ovat loppuneet lähes kokonaan. Tapahtumaan myydään viiden euron hintaisia lippuja.

Mukana tapahtumaa toteuttamassa on iso joukko porilaisyrityksiä, jotka myös myyvät lippuja yrityksissään maanantaista alkaen. Mukana olevat yritykset ovat Rocking Bear Brewers, Pieni Olutpuoti, Blind Burger, Pikku X, Turo´s Heavy Kebab, Gomee, Cafe Solo Kauppahallissa, Wiilaamo, Deva Lingerie ja B. Børg Barbershop.

Festari kuvataan Äänirasian tiloissa siten, ettei samaan aikaan paikalla ole yli kymmentä henkilöä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut