Toy Story 3 jatkaa korkealla tasolla – televisiossa nähdään sunnuntaina myös pieni löytö, joka keräsi elokuvateattereissa 45 katsojaa - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Toy Story 3 jatkaa korkealla tasolla – televisiossa nähdään sunnuntaina myös pieni löytö, joka keräsi elokuvateattereissa 45 katsojaa

Vuoden parhaan animaatioelokuvan Oscarilla palkittu vauhdikas seikkailu saa alkunsa, kun aiemmista Toy Story -elokuvista tutut sankarit Woody ja Buzz Lightyear päätyvät ystävineen vahingossa päiväkotiin.

17.3.2019 9:28

Toy Story 3

★★★★★ Pixar on isojen animaatioelokuvien luovin paja, ja Toy Story on sen lippulaiva. Perinteet velvoittivat, joten taso pysyi korkeana myös sarjan kolmososassa. Lee Unkirch ohjasi hurjan seikkailun, jossa cowboy-nukke Woody, astronautti Buzz Lightyear ja kaverit päätyvät lelujen armottomaan loppusijoituspaikkaan, päiväkotiin. Siellä edetään vankilajännärin ja jopa pakolaistarinan ajankohtaisiin asetelmiin. Ja suomea puhutaan. (USA 2010)

Nelonen sunnuntaina 17.3. klo 16.55

Snowtime!

★★★ Nyt on ajoitus kohdallaan: täksi viikonlopuksi on luvattu sopivan nuoskaisia lumipallokelejä. Koululaisten lumisotatarinassa on asianmukaisen riehakas meininki, mutta se muistuttaa, ettei leikki saa mennä liian vakavaksi. Vaikkei säästöbudjetin animaatio Toy Storyjen loistolle pärjää, on kaveruus kunniassaan. Alkujaan ranskankielisestä elokuvasta esitetään englantia puhuva versio. Lauluja heläyttelee Celine Dion. (Kanada 2016)

TV5 sunnuntaina 17.3. klo 14.45

Goodbye Gibraltar

★★★ Tämä on pieni löytö: Ulrika Bengtsin ohjaama ja Jörn Donnerin tuottama suomenruotsalainen elokuva nuoren parin hääjuhlista ja alkuvaiheen yskähtelyistä. Teattereissa se keräsi aikoinaan 45 katsojaa. Hellen Willberg ja Antti Reini tekevät luontevat pääroolit suhdeselvittelyssä, jossa hyvät tavat lipsahtavat vähän väliä piikittelyksi ja käsirysyksi. Joukkoa jatkavat Bengt Thorson, Tom Wentzel, Sofi Labbart ja Rea Mauranen. (Suomi 1993)

Yle Teema & Fem sunnuntaina 17.3. klo 22.55

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut