Nuoret luovat Porissa oopperan opiskelijavoimin, mukana "todellisia suurlupauksia" - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Nuoret luovat Porissa oopperan opiskelijavoimin, mukana "todellisia suurlupauksia"

Sonya Alieva ja Johannes Pessi laulavat pääosia Palmgren-konservatorion oopperakonsertissa kamariorkesterin säestämänä. Orkesteria johtaa viulisti-kapellimestari Jukka Untamala.

5.3.2019 21:40 | Päivitetty 6.3.2019 16:37

Palmgren-konservatorion opiskelijat yhdistävät voimansa dramatisoituun, suomenkieliseen oopperakonserttiin. Vastaavaa ei tiettävästi ole tehty konservatoriossa ainakaan vuosikymmeniin.

W. A. Mozartin ooppera Bastien ja Bastienne toteutetaan lähes täysin opiskelijavoimin. Solisteina on niin konservatorion ammattiopiskelijoita kuin myös Taiteen perusopetuksen oppilaita. Pääosia vahvistaa konservatorion alumni Johannes Pessi, joka opiskelee nykyään Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

–Olen erityisen onnellinen nuorista laulajista. Solisteina on taiteen perusopetuksen oppilaita, 18-vuotiaita nuoria abiturientteja. He ovat todellisia suurlupauksia, laulunopettaja Marja Haapaniemi kehuu.

Pessin lisäksi pääosissa esiintyvät ammattiopiskelija Sonya Alieva ja perusopetuksen puolen oppilaat Anna-Maija Pirttimäki ja Markus Salovaara ja Ilari Silvola. Bastienin ja Bastiennen rooleissa on tuplamiehitys.

Tarinaa kuljettaa kertojana Kim Kihlström.

Idea oopperaan tuli Haapaniemeltä, joka toivoi laulajille mahdollisuuksia esiintyä orkesterin kanssa. Laulajat ovat hänen ja Petri Antikaisen oppilaita. Konservatorion kamariorkesteria johtaa Jukka Untamala.

Oopperan aarioita on harjoiteltu viime keväästä asti. Konserttia varten oopperan resitatiiveja korvattiin osin kertojahahmon osuuksilla. Yksinäytöksinen oopperakonsertti on noin tunnin pituinen.

–Tällainen isomman luokan produktio innostaa opiskelijoita todella paljon ja antaa onnistumisten kautta itseluottamusta, Haapaniemi sanoo.

Musiikin ihme Mozart sävelsi tämän oopperan 12-vuotiaana.

Juttua on muokattu 6.3. klo 13.45. Tekstiin lisättiin keskeisessä roolissa olevan Kim Kihlströmin nimi.

Esitykset Palmgren-salissa 6.3 ja 7.3. kello 19. Liput 15/8 euroa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos