SK-gallup: Lukijat olisivat valinneet euroviisuihin ihan toisen Darude-kappaleen - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

SK-gallup: Lukijat olisivat valinneet euroviisuihin ihan toisen Darude-kappaleen

Suomea Tel Avivissa edustaa Darude solistinaan Sebastian Rejman.

3.3.2019 9:41 | Päivitetty 3.3.2019 9:49

Darude edustaa Suomea Euroviisuissa Tel Avivissa toukokuussa kappaleella Look Away. Se äänestettiin voittajaksi suorassa UMK19: Darude -lähetyksessä lauantaina. Turun Logomossa.

Voittajakappale valittiin kolmen ehdokkaan joukosta valittiin yleisöäänestyksen ja kansainvälisen raadin äänten perusteella.

Satakunnan Kansan kokoama viisuraati kuunteli alkuviikosta kappaleet läpi ja kommentoi niitä porilaiseen tapaan suorasti. Raadin antaman pisteiden perusteella Altti Papinsaaren, Ville Kivirannan ja Katariina Yrjönkosken suosikki oli Superman.

SK 1.3.2019: "Bileet jäävät piippuun", arvioi satakuntalainen raati Daruden euroviisukappaleita – Katso täältä ehdokkaiden videot

Jutun yhteydessä kysyimme lukijoiden omaa Darude-suosikkia. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 92. Niiden mukaan Superman keräsi äänistä 52 prosenttia, Look Away 29 prosenttia ja Release Me 10 prosenttia.

Viisuraadin ja äänestäjien puolustukseksi mainittakoon, että pisteet ja äänet jaettiin ennen Turun esityksiä. Lauantain UMK-finaalin juontaja Mikko Silvennoinen totesi, että Look Away oli kolmikosta visuaalisesti hienoin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos