Irvokasta menoa Ruotsinlaivalla – uusi tv-sarja iskee ilkeästi suomalaisten noloihin kipupisteisiin - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Irvokasta menoa Ruotsinlaivalla – uusi tv-sarja iskee ilkeästi suomalaisten noloihin kipupisteisiin

M/S Romanticilla vietetään romantiikan viikkoja ja laivaan saapuu myös morsiuspari. Luvassa on noloja tilanteita ja kiusallisia hetkiä.

24.2.2019 7:00

M/S Romantic

★★★★ Ei kannata odottaa helppoa ja mukavaa komediasarjaa. M/S Romantic ei ole nimestään huolimatta mitään kivaa ja kepeää katsottavaa.

Neliosaisessa sarjassa risteilee ja risteää kuusi erilaista tarinaa: morsian, joka haluaisi yhden illan olla tähti, rautainen risteilyisäntä, työkaverukset, jotka ovat lähteneet misuja metsästämään ja seminaariin osallistuva reppana yksityisyrittäjä.

On myös pikkupoika viinaan menevän sukulaismiehen hoidossa sekä angstinen, kokeilunhaluinen teini.

Tarkkaa havainnointia suomalaisten kipupisteistä

Taustalta löytyy ohjaajana tinkimätön teatterimies Jani Volanen. Käsikirjoitus on syntynyt yhdessä Tommi Korpelan kanssa, jolla on sarjassa myös rooli lipevänä, yksinäisenä tähtiartistina.

Molemmat miehet vaikuttavat Q-teatterissa. Tässäkin luvassa on tarkkanäköistä havainnointia suomalaisten noloista kipupisteistä. Meitä ei tarkkailla lämmöllä, vaan isketään ilkeästi ja riipaisevastikin.

Sarjan vahvuus on tunnistettavissa hahmoissa ja tilanteissa. Osa tyypeistä on vedetty yli, mutta esimerkiksi Annika Aapalahden esittämä tavis-morsian ja laivan kosteissa seurueissa viihtyvä Veli (Santeri Kinnunen) ovat aitoudessaan mykistäviä.

Nolouskerroin on iso

Risteilyjä myydään unelmilla ja väki astuu laivaan toiveiden täyttäminä. Todellisuus on kuitenkin jotain ihan toista. Tarina pelaa pettymyksillä. Tilanteita venytetään. Nolouskerroin on iso ja katsoja kiemurtelee myötähäpeässä.

Komediallisen alun jälkeen sävy muuttuu pian tummemmaksi.

Sarjassa on myös ripaus mysteeriä. Pahaenteistä sirinää kuuluu taustalla. Käykö jollekulle hahmolle todella huonosti?

Sen verran lujille tämän sarjan katsominen ottaa, että pitää toipua hetki, ennen kuin alkaa tehdä mieli laivalle.

TV1 sunnuntai 24.2. klo 21.05

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut