Suora lähetys: Olli Lindholmin muistoa kunnioitetaan Iskelmä-gaalassa Tampereella - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Karri Kivi piti Iskelmä-Gaalassa liikuttavan muistopuheen ystävälleen Olli Lindholmille: "Lepää rauhassa, rauhaton ystäväni"

Jääkiekkovalmentaja Karri Kivi piti puheen edesmenneen ystävänsä kunniaksi. Hän sanoi puheessaan, että Olli Lindholm oli läheisilleen vankkumaton tuki ja turva.

15.2.2019 19:44 | Päivitetty 15.2.2019 19:56

Edesmennyttä Yö-yhtyeen keulakuvaa Olli Lindholmia muistetaan monin tavoin Tampere-talossa perjantaina vietettävässä Iskelmä-gaalassa.

Koko gaalan alku omistettiin Lindholmin muistolle. Tapahtuman avasi Lindholmin pitkäaikainen ystävä, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi muistopuheellaan.

Puheessaan Kivi kertoi Lindholmin olleen hänelle hyvin tärkeä ystävä, joka tiesi hänen asiansa aina ja jolla oli aina oikeat sanat valmiina. Hän kertoi myös olleensa huolissaan ystävästään.

–Puhuimme vuosia hänen jaksamisestaan. Erityisesti viime kuukausina olin todella huolestunut. Joka ainoassa keskustelussa koetin kaikilla tavoin saada häntä hiljentämään vauhtia, mutta te kaikki jotka Ollin tunsitte... Turha toivo. Hän eli aina täysillä.

Kivi lopetti puheensa koskettavasti.

–Lepää rauhassa, rauhaton ystäväni.

Karri Kiven puheen jälkeen Lindholmin muistoksi pidettiin yhteinen hiljainen hetki ja Juha Tapio esitti tulkintansa Pettävällä jäällä -kappaleesta, jonka hän on aikoinaan kirjoittanut Yö-yhtyeelle. Esityksen aikana gaalayleisö sai katsoa jättinäytöltä kuvia Lindholmin elämän ja uran varrelta.

Lindholmin oli määrä esiintyä gaalassa

Muilta osin gaala etenee alkuperäisen ohjelman mukaan.

–Olli oli Iskelmän toimitukselle tärkeä ja läheinen. Teimme hänen kanssaan paljon yhteistyötä ja hän vieraili toimituksessamme ja tapahtumissamme usein. Tuntuu kuin perheenjäsen olisi lähtenyt. Suomalaiseen musiikkikenttään jäi enemmän kuin miehen mentävä aukko, jota kukaan ei pysty paikkaamaan. Ikävä on kova, Iskelmän ohjelmapäällikkö Ari Ojala sanoo.

Lindholmin oli määrä esiintyä Iskelmä-gaalassa. Yö on myös ehdolla gaalassa vuoden yhtye -palkinnon saajaksi. Yö on voittanut kyseisen palkinnon vuosina 2009 ja 2012. Lisäksi Lindholm/Yö on voittanut vuoden miesartisti 2010 -palkinnon, vuoden iskelmä ja vuoden albumi -palkinnot vuonna 2009 sekä vuoden viihdyttäjä -palkinnon vuonna 2011.

Tänä vuonna Iskelmä-gaalassa esiintyvät muun muassa Jenni Vartiainen, Kaija Koo, Lauri Tähkä, Antti Ketonen, Arttu Wiskari, Jukka Poika, Samuli Edelmann, Elastinen ja Anssi Kela sekä duona Janna & Tuure Kilpeläinen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: