Suomen euroviisuedustaja vuonna 2019 on Darude! - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Suomen euroviisuedustaja vuonna 2019 on Euran oma poika Darude!

Sebastian Rejman ja Darude nousevat euroviisulavalle Suomen edustajina.

29.1.2019 13:34 | Päivitetty 29.1.2019 14:11

Yle on valinnut Suomen euroviisuedustajaksi vuodelle 2019 Daruden eli Eurasta kotoisin olevan muusikko Ville Virtasen. Edustuskappale valitaan Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 2. maaliskuuta Turun Logomossa.

Darude on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä artisteista. Hän on palkittu DJ ja keikkailee ympäri maailmaa aktiivisesti noin 70 keikan vuositahdilla.

–Olemme todella innoissamme, että yksi Suomen kaikkien aikojen kansainvälisesti tunnetuimmista artisteista otti haasteen vastaan ja edustaa Suomea Euroviisuissa. DJ-artisteja ei viisulavalla varsinaisesti ole aiemmin nähty, Uuden Musiikin Kilpailun tuottaja Anssi Autio sanoo.

Darude haluaa tuoda euroviisulavalle festari- ja klubikeikoiltaan fiiliksiä ja visuaalisuutta, jotka jäävät jokaiselle tv-katsojalle mieleen.

–Tämä on minulle haasteena aivan huikean iso monessa mielessä. Kun minua pyydettiin mukaan, se pelotti, mutta en millään voinut sanoa ei. On kunnia päästä kokemaan tämä ainutlaatuinen tapahtuma. Minulla on vain positiivisia odotuksia koko hommasta, Darude sanoo.

–En ole tällaisilla vesillä aiemmin ollut, vaikka olenkin tehnyt laulubiisejä, jopa hyvin popmaista musaakin. Tässä täytyy viedä se vielä astetta pidemmälle ja saada musiikki silti kuulostamaan meikäläiseltä!

Darude on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä artisteista.

Darude on julkaissut musiikkia vuodesta 1995. Ensimmäinen studioalbumi oli Before the Storm (2000), jonka maailmanlaajuiseksi kestohitiksi nousi single Sandstorm. Darude on julkaissut yhteensä neljä albumia, joista viimeisin Moments vuonna 2015.

Lue myös: Daruden Sandstorm ylitti 100 miljoonan kuuntelukerran rajan

UMK-kappaleensa Darude esittää yhdessä vierailevan solistin, Sebastian Rejmanin, kanssa. Rejman tunnetaan yhtyeestä The Giant Leap. Hän on myös näyttelijä ja tuttu muun muassa tv-sarjoista Syke ja Ex-onnelliset.

–Mahtavaa päästä tekemään mieletön show ensin Suomessa ja sitten Tel Avivissa. Tästä tulee todella mielenkiintoinen kevät, Sebastian sanoo.

Tämän vuoden Uuden Musiikin Kilpailun kappaleet julkaistaan kolmena peräkkäisenä perjantaina 8.2., 15.2. ja 22.2. Kaikki kolme kappaletta esitetään näyttävän lavashow’n kera suorassa lähetyksessä lauantaina 2.3. kello 21 alkaen Yle TV2:ssa.

Puolitoistatuntisen lähetyksen juontaa viisukolmikko Krista Siegfrids, Christoffer Strandberg ja Mikko Silvennoinen. Suomen viisuedustuskappale valitaan lähetyksen aikana. Valinta perustuu yleisöäänien sekä kutsutun kansainvälisen raadin yhteispisteisiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut