Tänään TV:ssä: Opiskelijakomedia, jossa ei keskitytä biletykseen – sähköä ja särmää löytyy asiastakin - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Tänään TV:ssä: Opiskelijakomedia, jossa ei keskitytä biletykseen – sähköä ja särmää löytyy asiastakin

Neljä arvostetun yliopiston opiskelijaa huomaa, ettei opinahjo olekaan niin tasa-arvoinen kuin väitetään. Pääosissa ovat Tyler James Williams, Tessa Thompson, Kyle Gallner ja Teyonah Parris.

19.1.2019 7:00

Dear White People

TV2 klo 21.00

★★★★ Kerrankin opiskelijakomedia, jossa ei keskitytä biletykseen, vaan ihan asiaan. Löytyy sähköä ja jopa poliittista särmää. Kampusradion Tessa Thompson ja muut arvostetun yliopiston mustat nuoret huomaavat, ettei tasa-arvoinen koulu ole ihan niin tasa-arvoinen kuin väitetään. Justin Simien teki satiirinsa pohjalta myös mainion Netflix-sarjan, jossa mennään arkipäivän rasismin teemoissa yhä syvemmälle. Ensiesitys. (USA 2014)

Walter Mittyn ihmeellinen elämä

Ava klo 21.00

★★★★ Toimituksen mies elää tasatahtista arkea, mutta loikkii mielikuvituksessaan sankariteosta toiseen. Kadonneen valokuvanegatiivin tapaus vie konttorihiiren baanalle ja seikkailuun. Ben Stiller ohjasi empaattisen reissukomedian ja teki omanlaisensa tulkinnan Danny Kayen vanhasta hittiroolista. Walterin elämänhalu saa siivet kameratyöstä sekä José Gonzalesin ja muiden indieartistien musiikista. (USA 2013)

Hurmio

Yle Teema & Fem klo 23.04

★★★ Gustav Machatýn aistikkaassa melodraamassa nuori morsian pettyy järkiavioliittoon. Se muistetaan Hedy Lamarrista, joka kirmaili alasti metsässä ja näytteli ensimmäistä kertaa naisen orgasmia valkokankaalla. Pelkäksi kohuksi ei tämän ura kuitenkaan jäänyt. Edessä oli Hollywood ja uraauurtava keksijänura. Siitä kertoo tuore dokumentti Hedy Lamarrin tarina, joka esitetään elokuvaa ennen. (Tshekkoslovakia/Itävalta 1933)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: