Porilaisyhtye Joosua soittaa viimeisen keikkansa - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Porilaisyhtye Joosua soittaa yhdessä vielä viimeisen kerran

Joosua vuonna 2019: Bändi otti mustavalkoselfien viimeisissä treeneissään.

15.1.2019 10:18

Porilainen indiepop-yhtye Joosua palaa vielä kerran yhteen juurilleen jäähyväiskeikalle perjantaina 18.1. Yhtye päättää uransa samassa paikassa, jossa se soitti myös ensimmäisen keikkansa eli Rock Bar Montussa Porissa.

Bändi oli kovassa nosteessa etenkin vuonna 2015, jolloin YleX julisti sen indiepopin kiinnostavimmaksi tulokkaaksi. Singlet Sudenkorento ja Kaikki mitä jää saivat runsaasti radiosoittoa.

Yhtyeen laulaja-kitaristi Johannes K .vaikuttaa nykyään Intiaanikesä-yhtyeessä.

–Joosua oli oodi nuoruudelle, yleinen kasvukokemus ihmisenä ja muusikkona, hän summaa.

Hän kertoo parhaiden keikkamuistojensa liittyvän nimenomaan Joosuaan.

–Hetket bändin jäsenten kanssa olivat korvaamattomia. Heidän kanssaan oli hauskaa soittaa ja tutkia samalla, mitä sillä maailmalla oli meille tarjottavana, elää nuoruuden vimmaa, raivoa, riemua ja rakkautta.

Vuonna 2015Sudenkorento-biisi valittiin koko vuoden YleX:n Himotuin-äänestyksen ykköseksi. Bändi julkaisi debyyttilevynsä ja esiintyi muun muassa Ilosaarirockissa ja Porisperessä.

Stupido Recordsin julkaisema esikoisalbumi esitteli bändin monen vuoden työn hiotut tulokset. Suosio koitui lopulta bändin kohtaloksi.

–Jossain vaiheessa aloimme olla liian tosissamme ja hukkasimme sen, mitä Joosua edusti itse kullekin. Se söi koko projektin mielekkyyden. Bändi alkoi kaveriporukkana, mutta kun se muuttui pikku hiljaa vakavammaksi ja ammattimaiseksi, sosiaaliset suhteet alkoivat kärsiä, Johannes K. kertoo.

Bändin jäsenillä alkoi olla erilaisia musiikillisia tavoitteita, ja yhtye kuihtui hiljaiseloon vuonna 2017.

Viime syksynä yhtyeen jäsenet alkoivat puhua vielä yhdestä jäähyväiskeikasta, aluksi vitsaillen, mutta pian tosissaan.

–Joosua lopetti aktiivisen toimintansa suhteellisen nopeasti. Tarina jäi vähän avoimeksi. Kun siihen panosti niin monta sataa ja tuhatta työtuntia, se urakka tarvitsee arvoisensa lopetuksen, Johannes K. sanoo.

Bändi soittaa viimeisellä keikallaan läpileikkauksen uraltaan, materiaalia levyltä ja levyttämättä jäänyttä aineistoa ensimmäisestä demosta alkaen.

Johannes K. jatkaa musiikintekoa Intiaanikesässä, jolta on tulossa uutta musiikkia helmikuussa. Hän sanoo, että ilman Joosuaa ei olisi olemassa Intiaanikesääkään.

Joosua Rock Bar Montussa Porissa perjantaina 18.1.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos