Tänään TV:ssä: Kylmän sodan Myrsky-koira muuttaa ja pistää ranttaliksi - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Tänään TV:ssä: Kylmän sodan Myrsky-koira muuttaa ja pistää ranttaliksi

Isä tuo Itä-Berliinistä kotiin Myrsky-nimisen koiranpennun. Tytär Muru (Ronja Arvilommi) tuntuu ainoana ymmärtävän, mitä koira tarvitsee.

27.12.2018 7:00

Myrsky

★★★ Joulun jälkeenkin on syytä muistuttaa, että ihmisellä on vastuu eläimistä. Kaisa Rastimon perhe-elokuvassa suomalainen isä (Janne Virtanen) tuo Itä-Berliinistä kotiin orvon kaukasianpaimenkoiran pennun. Vuonna 1989 kaupungin jakanut muuri murtui, ja kohta kaatuu myös kodin irtaimistoa, kun koira pistää ranttaliksi. Vain perheen pieni tytär Muru (Ronja Arvilommi) ymmärtää vaistomaisesti, mitä Myrsky tarvitsee. (Suomi 2008)

TV2 torstai 27.12. klo 13.35

Hyvää yötä, majesteetti

★★★★ Kun kuninkaallisten kaulat ovat vaarassa, tulee vähäisemmillekin ylhäisille kiire. Ettore Scola ohjasi vilkkaan pukudraamaan, jossa karautetaan postivaunuilla samaan aikaan, kun Ludvig XIV ja Marie Antoinette pakenevat vallankumousta. Historian kuoppaista tietä jyristävät vanha viettelijä Casanova (Marcello Mastroianni), kreivitär de la Borde (Hanna Schygulla) ja amerikkalainen Tom Paine (Harvey Keitel). (Ranska 1982)

Yle Teema & Fem torstai 27.12. klo 21.00

Aavikon kuningatar

★★★ ”Älä säikäytä nuoria miehiä älylläsi.” ”En voi näytellä tyhmää.” Gertrude Bell napauttaa itsetuntoisesti äidilleen ja lähtee 1900-luvun alussa Lähi-idän kulttuureita tutkimaan. Nicole Kidman näyttää todella filmaattiselta hiekkadyynejä ja kuuman seudun kivisiä kaupunkeja vasten. Se vain yllättää, että tavaton konkariohjaaja Werner Herzog teki epätavallisesta naisesta näin tavallisen elämäkertaelokuvan. Ensiesitys. (USA 2015)

TV1 torstai 27.12. klo 21.05

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut