KarmaRockiin marssivat ilmaiseksi sisään 54-vuotiaat – ensimmäinen heistä oli porilainen Tiina Saranen - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Porilainen Tiina Saranen marssi ensimmäisenä 54-vuotiaana KarmaRockiin: "Vaikka olin tarpeeksi vanha tulemaan ilmaiseksi, saattaa meno muuttua jopa riehakkaaksi"

Porilaiset Tiina Saranen, Janne Sihvonen ja Niina Stenroos viettivät Harjavallassa koko pitkän lauantaipäivän. Kolmikko otti paikkansa alueelta heti porttien auettua. Festareilla käsien paikka ei ole taskussa vaan pirunsarvina, he muistuttavat.

28.7.2018 19:25 | Päivitetty 28.7.2018 22:59

54-vuotiaat marssivat lauantaina vietetyn KarmaRockin porteista sisään ilmaiseksi. Porilainen Tiina Saranen oli heistä ensimmäinen.

–Olen erittäin tyytyväinen. Muistan kun olin nuori ja minua harmitti, kun äiti sanoi siellä sun täällä että Tiina on nyt siinä iässä. Nyt olen vihdoin onnellinen, että olen siinä iässä! Saranen kertoo hieman puolenpäivän jälkeen.

Silloin alueella liikkuu vielä enemmän järjestäjiä kuin yleisöä.

Porista Harjavaltaan festivaalia varten ajatetun "sikabussin" kyydissä saapunut Saranen osoittautuu nopeasti todelliseksi musiikkidiggariksi.

Saranen ja hänen seurueensa, Janne Sihvonen ja Niina Stenroos, povaavat puolen päivän aikaan nousujohteista juhlaa. Heidän suurimmat suosikkinsa nimittäin soittavat vasta illalla.

–Viimeisenä soittava Beast In Black on syy miksi tulin, kertoo Stenroos, ja muutkin tunnustavat sen suosikikseen.

–Blind and Frozen on tänään se biisi. On kova, tunnelmoi Sihvonen.

–Mutta Maj Karma on myös lähellä sydäntä. Se ei koskaan petä. Herra Ylppö saa kaiken kunnioitukseni, hän on verbaalisesti uskomaton musiikintekijä, hehkuttaa puolestaan Saranen.

Lukuisia festivaaleja tänäkin kesänä kiertänyt Stenroos ryhtyy kehumaan Karmarockin tunnelmaa.

–Pienen festivaalin –, hän aloittaa, mutta keskeyttää bongatessaan Jone Nikulan. Lyhyen spekuloinnin jälkeen Stenroos palaa asiaan.

–Pienissä festivaaleissa on paljon samaa kuin hyvissä klubikeikoissa, joilla käyn mielelläni. Tunnelma on intiimi.

Kun kolmikon suosikit soittavat, he aikovat aistia tunnelman mukavan retkituolikulmauksensa sijaan eturivistä.

–Älä anna iän hämätä. Vaikka olin tarpeeksi vanha tulemaan ilmaiseksi, saattaa meno muuttua jopa riehakkaaksi, Saranen varoittaa.

Fingerporin keksijä Pertti Jarla tentattavana. Sarjakuvamiehen haastattelu kiinnosti myös festivaalikansaa.

Viittä tuntia ja neljää esiintyjää myöhemmin alue on jo täyttynyt ja tunnelma muuttunut seesteisestä sähköisemmäksi.

Sarasen, Stenroosin ja Sihvosenkin seuruekin näyttää kasvaneen usealla hengellä. Paikkansa he ovat pitäneet, eikä vielä ole taidettu syöksyillä eturiviin.

Jätetään porilaiset kuitenkin rauhaan, ja suunnataan olutteltalle, joka on iltaviideltä polttopiste numero yksi.

Rockkansa on kerääntynyt tiiviiseen tilaan kuuntelemaan Fingerpori-sarjakuvan luojaa, Pertti Jarlaa. Hän istuu Maj Karman basistin, Kimmo Kuritun, haastattelussa.

Jarla osoittautuu hauskaksi mieheksi myös livenä.

Hän vastailee rennosti niin Kuritun kuin yleisönkin kysymyksiin ja paljastaa muun muassa lainanneensa muutaman Fingerpori-hahmon ulkonäön tuttaviltaan.

Yksi yleisökysyjä tiedustelee sarjakuvan nimen ja erään satakuntalaisen, myös maakuntakeskukseksi tunnustetun kaupungin yhteyttä.

Jarla kertoo sarjakuvansa kulkeneen ennen nimellä Carl Barks Stadt. Se tuomittiin liian vaikeasti sanottavaksi, joten hän keksi uuden.

–Fingerpori oli ensimmäinen keksimäni vaihtoehto, joka sattui kuulostamaan oikealta kaupungilta, kun siinä on se pori. Sittemmin on tullut palautetta, että onko minulla jotain Poria vastaan, vaikka en tiedä kaupungista paljon muuta kuin sammakkoleivokset, joista pidän.

Korjattu Tiina Sarasen sukunimi kello 20.05.

Lue myös:

KarmaRockissa kuullaan kahden keikan verran Maj Karman musiikkia – katso Pertti Jarlan fingerporimainen näkemys festivaalista

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: