Saara Aalto kertoo helpottavan uutisen voinnistaan – perui keikan Israelissa vain ladatakseen voimia euroviisuihin - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Saara Aalto kertoo helpottavan uutisen voinnistaan – perui keikan Israelissa vain ladatakseen voimia euroviisuihin

Saara Aalto nauttii suurimmista areenoista. Hän kertoo joutuneensa rakentamaan uransa aluksi tyhjästä ilman levy-yhtiön tukea. Siksi välillä on ollut raskasta ja liikaa töitä.

19.4.2018 19:00

Suomen euroviisuedustaja Saara Aalto joutui perumaan euroviisujen ennakkoesiintymisen Israelissa. Useat lehdet kirjoittivat hänen kärsivän masennuksesta. Laulajan mukaan mediat olivat tehneet liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

–En ole masentunut. Minulla oli burnout viisi vuotta sitten, ja kerroin siitä. Jouduin perumaan keikan, koska olin lähellä uutta burnoutia. Haluan olla euroviisuissa täysissä voimissa ja energisenä, Aalto kertoo Lännen Medialle.

Euroviisujen lisäksi Aallon ovat pitäneet viime aikoina kiireisenä ensi viikolla julkaistavan Wild Wild Wonderland -levyn viimeistely ja euroviisukappale Monstersin monikielisen versio sekä Suomen X Factorin kuvaukset.

Kappale kertoo omista "hirviöistä"

Saara Aallon Monsters-euroviisukappaleen tarina kertoo hänen omista kokemuksistaan.

–Siinä päästetään irti negatiivisista kokemuksista, jotka pienentävät sinua, Aalto kertoo.

–Aikaisemmin elämässä minua on kiusattu, eikä ole kannustettu.

Hän sanoo, että brittien X Factor oli käänteentekevä kokemus. Lontoossa Aalto sai olla oma värikäs, äänekäs ja iloinen itsensä ja siihen kannustettiin.

Laulamista ja esiintymistä rakastaneen nuoren Saara Aallon erilaisuutta ei aina ole hyväksytty Suomessa.

Jättirakennelmaa kasataan Portugalissa

Lissabonissa lavaesitys menee täysin uusiksi Uuden Musiikin Kilpailuun (UMK) nähden.

–En vielä halua paljastaa kaikkea. Siihen tulee niin iso lavarakennelma, ettei sitä voi tuoda mukana. Sitä rakennetaan parhaillaan Portugalissa.

Lavalla esiintyy Aallon lisäksi kolme taustalaulajaa ja kaksi tanssijaa.

Laulu pysyy samana kuin UMK:ssa. Aalto esittää Youtubessa Monstersin pianon säestyksellä ja euroviisujen kaikilla 34 kielellä. Esitys on saanut ylistävää palautetta ja on esitetty jopa vaatimuksia, että uusi versio pitäisi laulaa Lissabonissa.

–Se ei ole sääntöjen mukaan mahdollista. Palaute kertoo, että se on hyvä biisi ja kestää aikaa.

Matkaan kuun vaihteessa

Matka Lissaboniin alkaa 30. huhtikuuta. Sen jälkeen edessä on harjoituksia ja mediatilaisuuksia.

Saara Aallon seurueeseen kuuluvat muun muassa puoliso ja manageri Meri Sopanen ja brittimanageri. Myös Monsters-kappaleen tekijät on sittenkin hyväksytty mukaan Portugaliin.

Tiistaina 8. toukokuuta on ensimmäinen testi, kun Aalto yrittää selvitä jatkoon semifinaalista. Hän ei pelkää esiintymistä.

–Se lähtee itsensä tsemppaamisesta. Olen tehnyt tätä tuhat kertaa. Olen aina selvinnyt, joten on turha ruveta panikoimaan. Lavalla olen parhaimmillani. Mitä isompi paine, sitä parempi olen.

Jos Aalto läpäisee semifinaalin kymmenen parhaan maan joukossa, hän esiintyy finaalissa 12. toukokuuta yhdessä 25 muun maan laulajien kanssa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: