Kaarisillan koulun 9A-luokan oppilaat Eero Lepistö ja Aapo Harjunpää tekivät some-käytösoppaan presidentti Trumpille - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Porilaiset teinit tekivät some-oppaan presidentti Trumpille – "Jos et nuku, aloitat kirjoittamaan tyhmistä asioista"

Porin Kaarisillan yhtenäiskoulun 9A-luokan oppilaat Eero Lepistö ja Aapo Harjunpää tekivät presidentti Trumpille opasvideon, miten sosiaalisessa mediassa ja erityisesti Twitterissä pitää käyttäytyä.

1.2.2018 13:17

Pori

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump tunnetaan twiiteistään, joissa hän vastustajiaan solvatessaan alittaa surutta kaikenlaiset hyvän maun rajat.

Porin Kaarisillan yhtenäiskoulun 9A-luokan oppilaat Eero Lepistö ja Aapo Harjunpää tekivät presidentti Trumpille videon, miten sosiaalisessa mediassa ja erityisesti Twitterissä pitää käyttäytyä.

Artikkeli jatkuu videon alla:

Nuoret miehet puhuvat 71-vuotiaalle Trumpille muun muassa unen merkityksestä ja neuvovat käyttämään twiiteissään olemassa olevia sanoja.

Mukavan iskevässä videossa on aimo annos itseironiaa, mitä videon kohteella ei tunnu olevan. Tai onko Trumpilla itseironiaa?

–Ei häntä oikein huumorintajuisena voi pitää, varsinkaan jos kyse on hänestä itsestään.

Lepistö ja Harjunpää tekivät syksyllä osana tet-harjoittelua videopäiväkirjan englanniksi. Kokemus oli sen verran myönteinen, että pojat päättivät tehdä opetusvideon Trumpille.

Materiaaliapua löytyi internetistä, jossa löytyy sivustoja, joissa analysoidaan hyvinkin tarkkaan Trumpin twiitit.

Nuorten miesten videossa katsojan huomio kiinnittyy hyvään englannin kielen hallintaan.

–Toki olimme kirjoittaneet käsikirjoituksen, eivätkä otot ihan kerralla onnistuneet. Internetiä käyttämällä oppii myös englantia.

Lepistö ja Harjunpää oppivat tuntemaan Donald Trumpin samalla tapaa kuin tavalliset suomalaiset. Televisio-ohjelman Diili-sedästä tuli yllättäen presidenttiehdokas ja nyt maailman tärkein ihminen.

Donald Trumpin ensimmäinen vuosi Yhdysvaltojen presidenttinä tuli hiljattain täyteen. Minkälaisen arvosanan porilaiset yläkoululaiset hänelle antaisivat?

–6–7. Hän on saanut paljon puhetta aikaiseksi, mutta onko hän saanut jotain ihan oikeasti aikaiseksi, pohtii Lepistö.

Osana sanomalehtiviikkoa Satakunnan Kansa pyysi Kaarisillan koulun oppilaita tekemään videoita, jotka liittyvät sosiaaliseen mediaan. Oppilaat tekivät muun muassa some-ohjeita vanhemmille ja Trumpille, kertomuksen some-nuoren päivästä sekä vertailun arjesta ennen ja jälkeen somen.

Katso hauskat videot täältä

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: