Poriin saapuu nimekäs rumpali Terry Bozzio – Mies on soittanut Frank Zappan, Mick Jaggerin, Jeff Beckin ja Duran Duranin kanssa - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Poriin saapuu nimekäs rumpali Terry Bozzio – Mies on soittanut Frank Zappan, Mick Jaggerin, Jeff Beckin ja Duran Duranin kanssa

Terry Bozzion rumpusetti ei ole ihan tavallisimmasta päästä - kuten ei rumpali itsekään.

24.8.2017 15:30

Lyömäsoitinvirutoosi Terry Bozzio tunnetaan etenkin Frank Zappan, Jeff Beckin ja Brecker Brothersin yhtyeistä. Hän saapuu marraskuun alussa esiintymään Poriin Validi Karkia -klubille.

Zappan yhtyeessä Bozzio soitti vuosia ja oli mukana yli 20 levyllä, muun muassa Zappan kaupallisesti menestyneimmälle Sheik Yerbouti -levyllä. Bozzion haastoi yhtyeessä etenkin Zappan hänelle henkilökohtaisesti säveltämä The Black Page, jonka rytmityksiä huippurumpalitkin pitävät haastavina.

Bozzio on soittanut myös uutta aaltoa ja hard rockia yhdistävässä Missing Persons -yhtyeessä. Hänen yhteistyökumppaneitaan ovat olleet vuosien varrella Mick Jagger, Steve Vai ja Allan Holdsworth, Duran Duran ja Korn.

Rumpali juhlistaa uusinta Terry Bozzio Composer Series -julkaisuaan lokakuussa alkavalla Euroopan kiertueella, ja Poriiin hän saapuu 6.11. Porin konsertissa kuullaan materiaalia Bozzion uran varrelta ja myös improvisaatiota.

Validi Karkia -klubi on porilaisen Jyrki Laihon vetämä konserttisarja Porissa. Klubi on toiminut kuuden vuoden ajan, ja esiintyneitä muusikoita on ollut yli 1100. Tämän syksyn ohjelma on poikkeuksellisen kansainvälinen. Poriin saapuu 17 eri kansallisuutta edustavia muusikoita.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: