Valofestivaali Light Station aukeaa tänään Porissa - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Valoa kaamoksen keskelle: Ensimmäistä kertaa järjestettävä valofestivaali aukeaa Porissa

Alexander Salvesen: Relations of color.

28.11.2019 10:59 | Päivitetty 28.11.2019 13:06

Pori

Porissa aukeaa torstaina Light Station-valofestivaali, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Nelipäiväisessä ilmaistapahtumassa on esillä valotaidetta sekä sisätiloissa vanhalla linja-autoasemalla että ulkona.

Ulkoteokset muodostavat valopolun linja-autoasemalta Porilaistenkadun Valimo-tilaan, jossa järjestetään samaan aikaan Pori Film Festival.

– Valopolku johdattelee katsojan ulkotilassa oleville valotaideteoksille, jotka herättävät kaupunkiympäristön eloon. Se alkaa linja-autoasemalta ja jatkuu keskusaukion läpi Valimolle. Teokset tarjoavat mahdollisuuden pohtia uudelleen yhteistä kaupunkitilaamme, kuvailee festivaalin tuottaja Wilhelmina Sederholm.

Mukana festivaalissa on kolmetoista valoteosta sekä kolme performatiivista teosta. Kaikkien teosten lähtökohtana on valo.

Valotaidetta ovat olleet luomassa niin vastavalmistuneet nuoret taiteilijat kuin paikalliset pitkän linjan tekijät Mollu Heino ja Anne Roininen. Festivaalin kuratoi Veli-Ville Sivén yhdessä Sofia Palillon kanssa.

Valoteosten löytämisen avuksi on laadittu kartta, jonka saa Porin vanhalta linja-autoasemalta tai Festivaalin verkkosivuilta. Festivaalin toteuttamiseen on saatu Porin kaupungin hyvinvointirahaa.

Light Station -valofestivaalin avajaiset ovat torstaina 28.11. klo 18 Porin vanhalla linja-autoasemalla. Festivaalin teokset ovat nähtävillä 28.11.–29.11. klo 18–22, 30.11. klo 16–22 ja 1.12. klo 16–20.

Uutista on korjattu 28.11. klo 13.05: korjattu kirjoitusvirhe taiteilija Alexander Salvesenin nimessä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: