Suodatettua jokivettä seinällä ja kuvitteellisia souturetkiä –  Taiteilijat toivat Kokemäenjoen Porin taidemuseoon

Jos Kokemäenjoki tiivistyisi taiteeksi, miltä se näyttäisi? Tähän kysymykseen oman vastauksensa tarjoavat viisi taiteilijaa, jotka ammensivat inspiraationsa joesta ja sen ihmisistä.

Taiteilijoiden Jan Eeralan, Veijo Setälän, Marjo Heinon, Titta Vallan ja Henry Merimaan (ei kuvassa) Joki-näyttely kohosi Porin taidemuseoon kesäkuun alussa.

Mitä?

JOKI-näyttely

JOKI-näyttely sijaitsee Porin taidemuseon toisessa kerroksessa ja se on esillä 11. elokuuta saakka.

Näyttely yhdistää Turun yliopiston Kokkeli-hankkeessa tehdyn tutkimuksen ja viiden taiteilijan näkemyksen Kokemäenjoesta.

Taiteilijoina näyttelyssä ovat kuvataiteilijat Jan Eerala, Marjo Heino ja Henry Merimaa, valokuvataiteilija Titta Valla sekä kuvanveistäjä Veijo Setälä.

Kokkeli-hanke on Koneen Säätiön rahoittama kaksivuotinen taidetutkimus-hanke, joka tutkii Kokemäenjoen kulttuuriympäristöä ja maisemaa. Hanke yhdistää alueen kulttuurikartoituksen ja taiteen selvittääkseen muun muassa sen, mitä ihmiset arvostavat omassa ympäristössään.

Veden solina, tuulen humina ja lintujen laulu täyttävät korvat. Voisi kuvitella istuvansa hiljalleen lipuvassa soutuveneessä kauniina kesäpäivänä.

Todellisuudessa äänimaisema kuuluu Porin taidemuseon toisessa kerroksessa, jonne avautui 7. kesäkuuta Kokemäenjokea esittelevä näyttely. Joki-näyttely on nyt puolitoista vuotta käynnissä olleen Turun yliopiston Kokkeli-hankkeen ja viiden jokea rakastavan taiteilijan tulos.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut