Ultra Music palasi näyteikkunana – ohikulkijan on helppo piipahtaa ilmaiskonserteissa - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Ultra Music palasi näyteikkunana – ohikulkijan on helppo piipahtaa ilmaiskonserteissa

Porilainen Juha Karinen kiertää Pori Jazzin ilmaiskonsertteja sen verran kuin töiltään ehtii.

14.7.2016 19:59

Ultra Music Nights palasi pienimuotoisesti Pori Jazzin ohjelmaan kahden keikan muodossa. Ultra Music Nights esitteli Pori Jazzissa vuosina 1988–2013 kokeellista eurooppalaista, amerikkalaista ja suomalaista jazzia eräänlaisena varjofestivaalina.

Tämän vuoden jazzohjelmaan Ultra Music palasi keskiviikkona Sooäär-Björkenheim Quartetin keikkana Antinkatu 5:n tapahtumateltassa. Teltta keräsi arviolta 80 kuulijaa kuuntelemaan kitaristien Raoul Björkenheimin ja Jaak Sooäärin johtamaa kvartettia, joka tulkitsi Miles Davisin 1970-luvun tuotantoa.

Ilmaiskonsertti toimi eräänlaisena jazzin näyteikkunana, kun jazzdiggarien lisäksi myös satunnaisia kulkijoita eksyi paikalle ihmettelemään keikkaa oluenjuonnin tai metrilakun syönnin ohessa.

Jyväskyläläinen Eero Kaukainen kulutti aikaansa keikalla kaverinsa houkuttamana, odotellessaan torstain Brian Setzeriä ja Imelda Maytä.

Porilainen Juha Karinen puolestaan oli huomannut netistä, että luvassa on mielenkiintoista rockjazzia. Hän kiertää Pori Jazzin ilmaiskonsertteja sen, minkä kiviasentajan töiltään ehtii.

– Toisinaan tulee tällaisia tiukkoja bändejä, hän kiitteli keikan jälkeen. Jori ja Titta Haukio Noormarkusta saapuivat varta vasten kvartettia kuuntelemaan. Jori Haukio oli käynyt Ultra Music Nightsissa myös aiemmin, muttei kokenut keskiviikkoiltaisen keikan liittyvän takavuosien tapahtumiin.

Sooäär-Björkenheim Quartetin Miles Davis -ilta toimi heille hyvänä johdantona torstain John McLaughlinille – soittihan McLaughlin myös aikoinaan Davisin kokoonpanossa.

– Hurja meininki, Jori Haukio tiivisti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: