Gallant on siviilissä ujo, mutta lavalla armoton sekopää - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Gallant on siviilissä ujo, mutta lavalla armoton sekopää

Ujo tyyppi, mutta lavalla raju ja estoton. Christopher Gallant esiintyy perjantaina Jokilavalla klo 19.

14.7.2016 19:16

Vaihtoehtoisen r&b:n nuori superlupaus haluaa kasvaa musiikkinsa myötä ihmisenä.

R&b-artisti Gallant hurmasi yleisönsä täysin esiinnyttyään huhtikuussa Jimmy Fallonin luotsaamassa The Tonight Showssa. Hän esitti Weight in Gold -singlensä sellaisella intensiteetillä ja estottomalla heittäytymisellä, että Prince -vainaakin olisi ollut kateellinen. Esityksen lopuksi yleisö taputti herralle seisaaltaan.

Kun tätä oletettua hurjapäätä ryhtyy jututtamaan, häntä ei tunnista samaksi lavaelukaksi. 24-vuotias Christopher Gallant vaikuttaa rauhalliselta, kohteliaalta ja älykkäältä herrasmieheltä.

– Ihmiset usein yllättyvät, kun siviiliminäni ei natsaa lainkaan yhteen lavapersoonani kanssa. Olin lapsena hyvin ujo ja varautunut tyyppi, ja olen sitä oikeastaan vieläkin. En puhu paljoa ja olen hyvin rauhallinen, hän selvittää.

Kuitenkin lavalla Gallant pystyy ilmaisemaan ja tuomaan esiin kaiken sen, mikä arjessa pysyy piilossa. Musiikki muotoutui hiljaiselle nuorelle miehelle tärkeäksi ja tunteiden kanavaksi. Nuorena hän kuunteli paljon 1990-luvun r&b:tä Toni Braxtonista, Brandiin ja Babyfaceen. Sitten löytyi emo rock, jonka jälkeen hän uppoutui kunnolla monenlaiseen vanhempaan musiikkiin. Vaikutteiden kirjo näkyy jollain tapaa myös miehen lavaelkeissä.

– Esiintymistilanne on minulle jonkinlainen katharsis. Joskus homma tosin lähtee vähän käsistä. Olen silloin tällöin onnistunut satuttamaan itseäni lavalla, hän naurahtaa.

Gallantin huhtikuussa julkaistu esikoisalbumi Ology sai kriitikoilta riemukkaan vastaanoton. Kunnianhimoinen teos täyttyy eräänlaisesta vaihtoehtoisesta r&b:stä, joka on kiedottu tumman persoonallisiin tunnelmiin. Gallant ei oikein osaa sanoa, miten Ology syntyi.

– Yritin vain olla yrittämättä liikoja. Halusin olla rehellinen itselleni ja välttää tulemasta liian tietoiseksi siitä, mitä teen.

Hän kokee levyn dokumentiksi omista kokemuksistaan. Kantavana teemana on henkilökohtainen kasvu.

– Halusin kehittyä ihmisenä ja oppia ymmärtämään itseäni paremmin. Albumin kirjoittamisprosessi auttoi minua siinä. Tutkin omia aivoituksiani. Olen parempi ihminen tämän levyn jälkeen.

Toisen albumin laulut alkavat Gallantin mukaan syntyä sitten, kun hän löytää seuraavan henkilökohtaisen tavoitteen. Tähteys ei miestä sinänsä kiinnosta, mutta se risteytyy väkisinkin hänen musiikillisten tavoitteidensa kanssa.

Gallant toivoo, että hänen Porin-konsertistaan välittyisi rakkaus musiikin tekemiseen ja esittämiseen.

– Haluan olla niin auki ja jopa haavoittuvainen kuin pystyn. Parhaassa tapauksessa yleisö löytää itsestään jotain samankaltaista.

Gallant Jokilavalla perjantaina klo 19.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: