Kuosmasen Hymyilevä mies palkittiin Cannesissa - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Kuosmasen Hymyilevä mies palkittiin Cannesissa

21.5.2016 21:04

Nyrkkeilijä Olli Mäestä kertovat elokuva Hymyilevä mies on saanut pääpalkinnon Cannesin elokuvajuhlien Un Certain Regard -sarjassa. Juho Kuosmasen ohjaama elokuva teki samalla suomalaista elokuvahistoriaa. Se on ensimmäinen sarjassa palkittu suomalainen elokuvana.

Hymyilevä mies sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla torstaina, ja kisasi sarjan palkinnoista 17 muun elokuvan kanssa. Kuosmasen mustavalkoinen elokuva kisaa edelleen myös festivaalin esikoisohjauksille tarkoitetusta Caméra d’Or -palkinnosta, joka jaetaan huomenna sunnuntaina muiden festivaalin pääpalkintojen ohella.

Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä, joka otteli ensimmäisenä suomalaisena nyrkkeilyn maailmanmestaruudesta Helsingin Olympiastadionilla vuonna 1962. Hän hävisi ottelun tyrmäyksellä toisessa erässä täyden olympiastadionin edessä. Mäen mukaan se oli hänen elämänsä onnellisin päivä.

Elokuvan on käsikirjoittanut Mikko Myllylahti yhdessä Kuosmasen kanssa, ja sen on tuottanut Jussi Rantamäki Elokuvayhtiö Aamusta.

Elokuva sai ensi-iltansa jälkeen poikkeuksellisen positiivisen vastaanoton myös kansainväliseltä lehdistöltä. Kuosmasen lisäksi erityistä kiitosta työstään saivat näyttelijät Jarkko Lahti, Oona Airola ja Eero Milonoff sekä kuvaaja J-P Passi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut