Markkinaoikeus ratkaisi Joutsenlaulu-kiistan Jussi Hakulisen hyväksi - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Jussi Hakulinen voitti Joutsenlaulu-kiistan markkinaoikeudessa

Jussi Hakulinen ei ollut antanut lupaa Joutsenlaulu-kappaleensa muunteluun.

10.12.2019 20:33

Markkinaoikeus on vahvistanut tänään tiistaina annetussa tuomiossaan, että Sanoma Media Finland Oy on loukannut Jussi Hakulisen tekijänoikeutta Vain elämää -ohjelmaa varten tehdyllä muunnelmalla Joutsenlaulu-kappaleesta. Asiasta kertoo Suomen Musiikintekijät verkkosivuillaan.

Vain elämää -ohjelmassa esitettiin keväällä 2017 Joutsenlaulusta muunneltu versio, vaikka kappaleen tekijä, entinen Yö-yhtyeen jäsen Jussi Hakulinen oli ilmoittanut, ettei hän anna julkaista sellaista.

Edesmennyt Yö-yhtyeen laulaja Olli Lindholm oli mukana kyseisessä ohjelmassa. Kappaleen esitti Samu Haber.

Markkinaoikeus kieltää Sanoma Media Finland Oy:tä 50 000 euron sakon uhalla saattamasta Jussi Hakulisen tekijänoikeudella suojatusta Joutsenlaulusta tehtyä muunnelmaa yleisön saataviin television, radion tai internetin välityksellä.

Sanoma Media Finland Oy:n velvoitettiin korvaamaan Hakulisen oikeudenkäyntikulut sekä maksamaan hänelle hyvityksenä 5 000 euroa korkoineen.

Markkinaoikeus huomautti, että sen, joka vetoaa sopimuksen perusteella saamaansa oikeuteen, on näytettävä sopimuksen voimassaolo toteen.

– Lupapyyntöihin vastaamatta jättäminen ei osoittanut, että Hakulinen olisi antanut suostumuksen muunnelman esittämiseen, Suomen Musiikintekijöiden toiminnanjohtaja Aku Toivonen tarkentaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: