Bowie, Gaga ja Rolling Stones tekivät albumeitaan Windmill Lanen studiossa - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Bowie, Gaga ja Rolling Stones tekivät albumeitaan täällä – legendaarisen studion päällikkö kertoo rockin ja popin tähdistä äänittämössä, jonka harva saa nähdä sisältä

Nyt saattaa rikkoutua nimien pudottelun ennätys, mutta pää-ääniteknikko Niall McMonagle on todistanut ison osan musiikin historiaa. U2 äänitti Windmill Lanen studioilla varhaisia albumeitaan ja antoi teetä tuputtavalle tuottajalle lempinimeksi Tulva. The Rolling Stones päätyi äänittämään rappukäytävässä. Muuan Andy kulki isänsä mukana äänityssessioihin ja kasvoi eri nimellä isona Grammy-voittajaksi.

Studio 1:ssä on äänitetty monen artistin ja yhtyeen lisäksi myös suurempien orkesterituotantojen musiikkia. Äänipöydän takana on Phil Brady.

8.2.2020 12:00

Dublin

Ihan kuin olisimme astuneet popin ja rockin historiaan, ja suurimmat hahmot olisivat juuri muuttuneet eläviksi.

Siinä on U2:n platinaa myyneen Boy-albumin kansi, tuossa Elvis Costello, Sinead O'Connor, The Cranberries, Lady Gaga, Depeche Mode, Ed Sheeran, New Order ja The Rolling Stones. Muistolaattojen ja taulujen rivistö alkaa jo rappukäytävästä. Studioon johtavilla käytävillä paljastuu vuosikymmenten saldon mittavuus.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos