Sami Sänpäkkilän Goodiepal Equation -elokuva on nähtävillä ilmaiseksi - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Ulvilalaislähtöisen Sami Sänpäkkilän dokumentti omaperäisestä taiteilijapersoonasta on nyt nähtävillä ilmaiseksi

Goodiepalin koko elämä on kuin performanssi. Hän elää pysyvää osoitetta vailla ja kiertää Eurooppaa itse rakentamallaan polkupyörällä, jota polkemalla hän tuottaa sähköä.

12.9.2019 12:59

Muun muassa Samurai Rauni Reposaarelaisen kuvaajana tunnettu Sami Sänpäkkilä julkaisi kaksi vuotta sitten dokumentin erikoisesta taiteilijapersoonasta nimeltä Goodiepal. Miehestä kerrotaan mitä uskomattomimpia tarinoita, ja Sänpäkkilä seurasi häntä dokumentissaan seitsemän vuoden ajan.

Porilainen elokuvatuotantoyhtiö Moderni Kanuuna julkaisi keskiviikkoiltana tämän dokumentin The Goodiepal Equation avoimesti katsottavaksi Youtubeen.

Katso elokuva tästä

Sänpäkkilä kertoo, että aika oli tullut kypsäksi julkaista dokumentti kaikille nähtäväksi. Se on jo esitetty 15–20 elokuvafestivaalilla sekä noin 40 yksittäisnäytöksessä ympäri maailmaa. USB-muistitikulla myytävä versio on ollut vuoden markkinoilla.

Ulvilalaislähtöinen Sänpäkkilä on kuvannut viime aikoina musiikkivideoita, muun muassa Litku Klemetille. Hän valmistelee uusia dokumenttiprojekteja.

Hän on kuvaaja Modernin Kanuunan seuraavassa elokuvassa, jonka käsikirjoitusta Mika Rättö ja Harri Sippola tekevät. Sippola on kertonut, että elokuvasta tulee draaman ja trillerin yhdistelmä, joka käsittelee perintöä sekä suvun ja yhteiskunnan muodostamia paineita

Lue myös: Ulvilalaislähtöinen Sami Sänpäkkilän loi dokumentin yhdestä Euroopan erikoisimmista taiteilijoista: ”Olet kuin Liisa Ihmemaassa, joka keskustelee Irvikissan kanssa"

Tällainen tulee Samurai Rauni Reposaarelaisen tekijöiden seuraavasta elokuvasta

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: