Vesterinen yhtyeineen: Faaraoiden aika - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Vesterinen yhtyeineen: Faaraoiden aika

22.3.2019 19:27

☆☆☆☆

Olisiko vuosi 2019 se, jolloin Uudeltamaalta ponnistava rock-yhtye nousee lopullisesti Suomi-rockin eturiviin? Ainakin Satakunnassa emmeet ovat vahvasti ilmassa.

Yhtyeen keikat myytiin hiljattain loppuun kahdesti Porin Kehräämössä ja lauantaina Rauman Brummissa.

Sitten kymmenen vuotta sitten julkaistun Mitä tapahtui Hokkasen Timolle? -ensinglen on Tero Vesterisen johtama orkesteri kerännyt suosionsa vanhanaikaisella menetelmällä, ei television viihdeongelmissa vierailemalla vaan aktiivisella keikkailulla. Kevään aikana yhtye esiintyy vielä Porin Promenadisalissa ja Köyliön Lalliksella.

Kymmenhenkiseksi kasvanut yhtye ei kuudennella levyllään kokoaan peittele, vaan Faaraoiden aika on rokkia isolla, ammattimaisella otteella. Tummilla teillä on hyvin kulkevaa, yhteisöllistä rock-iskelmää, Pitää sanoo ei on samuliputromaista havaintoa yhteiskunnasta, nimibiisi Faaraon mieleenpainuvaa kertosäettä kuunnellessa tulee mieleen, josko tässä olisi Yön seuraaja - siis positiivisessa mielessä.

Levyllä on myös yllätyksiä, kuten hyvinkin elektrohenkisesti puskeva Paluu tulevaisuuteen. Faaraoiden aika on levy, jossa kunnianhimo ja ammattitaito kuuluu.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: