Herbie Hancock esiintyy Pori Jazzissa - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Jazzlegenda Herbie Hancock esiintyy Pori Jazzissa

Herbie Hancock esiintyi Pori Jazzin päälavalla vuonna 2017.

30.1.2020 10:00

Pori

Legendaarinen jazzpianisti Herbie Hancock nähdään ensi kesänä Pori Jazzissa. Muusikko viettää tänä vuonna juhlavuotta, sillä hän täyttää huhtikuussa 80 vuotta.

Herbie Hancock esiintyi Pori Jazzissa viimeksi vuonna 2017. Hän teki ensiesiintymisensä Pori Jazzissa jo vuonna 1971 ja on sen jälkeen palannut useasti Porin Kirjurinluotoon.

Hancock nousi kuuluisuuteen kuuluessaan 1960-luvulla trumpetistilegenda Miles Davisin kvintettiin. Samaan aikaan hän aloitti soolouransa. Hancock on ollut yksi jazzin merkittävistä uudistajista. Hän yhdisti jazziin funk- ja rock-elementtejä tavalla, jonka kaikuja kuuluu yhä nykyajan musiikissa.

Hancock on voittanut 14 Grammya ja vastaanottanut myös Oscar-palkinnon Round Midnight -elokuvan (1986) musiikista. Hänen sävellyksensä Canteloupe Island, Maiden Voyage, Watermelon Man ja Chameleon kuuluvat jazzin moderneihin standardeihin.

Pianisti-säveltäjä esiintyy yhtyeineen Porin Kirjurinluodossa torstaina 16. heinäkuuta. Aiemmin julkistettuihin Pori Jazzin ensi kesän esiintyjiin kuuluvat muun muassa Gwen Stefani, Dido, Charles Lloyd Kindred Spirits, Gov’t Mule ja Cécile McLorin Salvant.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut