Satakunnan Kansan teatterilivet jatkuvat maanantaina - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Katso tallenne: Satakunnan Kansan teatterilivet jatkuivat tänään tanssiteatterilla, kun lavalle nousi Ay Caramba

Satakunnan Kansan teatterisarjan kuudes suora lähetys tarjosi teatteria tanssin keinoin.

Dreaming with Your Feet -työryhmä.­

9.8.2020 11:00 | Päivitetty 10.8.2020 19:20

Satakunnan Kansan teatterilivet ovat tarjonneet viihdettä kesäpäiviin jo kuudessa suorassa lähetyksessä.

Teatteriliveprojekti lähti liikkeelle kesäkuussa, kun SK haki projektiin innostuneita ja innovatiivisia teatterin tekijöitä. Valitut kesä- ja harrastajateatterit suunnittelevat ja esittävät noin 10 minuuttia kestävän mininäytelmän tai muun esityksen, jonka Satakunnan Kansa näyttää verkkosivuillaan suorana lähetyksenä. Esitys on katsottavissa myöhemmin tallenteena.

Suorat lähetykset jatkuvat 11. ja 29. elokuuta.

Tänään maanantaina kello 19 esiintymisvuorossa oli Tanssiteatteri Ay Caramba. Suorassa lähetyksessä nähtiin joitakin osia Leineperin ruukkialueelle suunnitellusta kävelytanssiteoksesta Dreaming with Your Feet. Esitys kertoo kokemuksia ja ajatuksia selviytymisestä ja ihmisille merkityksellisistä asioista koronaviruksen aiheuttamissa poikkeusoloissa tanssitaiteen keinoin. Teoksen on ohjannut Carita Koivula-Pukkila.

Suora lähetys on päättänyt. Katso tallenne esityksestä:

Teatterisarjan ensimmäisessä lähetyksessä lavalle nousivat Sini Tuomisalo ja Jaska Aalto. Esityksessä kerrottiin tositarinoita maailmanluokan elokuvan teosta Reposaaressa vuonna 1984. Toisena esiintymisvuorossa oli Teatteri Ulpu. Näyttelijät esittivät otteen Arto Paasilinnan riemastuttavasta, ilkikurisesta satiirista Ukkosenjumalan poika.

Kolmannen suoran lähetyksen teatteriviihteestä vastasi Kulttuuriyhdistys Kaiku. He esittivät otteen Anton Tshehovin klassikosta Vanja-eno. Neljännessä lähetyksessä lavalle nousi harrastajateatteriryhmä Naapurit. Esityksessä nähtiin elävää musiikkia, suomalaista perinnettä, kaunis kesäinen ilta ja hurttia huumoria.

Sarjan viides esitys oli Pihlavan Tapuliteatterin lasten ja nuorten teatterileirin lopputyö Yhdessä!. Esitys koostui pienistä tutkielmista viihdeuutisten maailmasta ja teatterileirin lopputyössä nähtiin niin Väinämöinen kuin dinosaurukset.

Voit katsoa teatterisarjan kaikki esitykset tallenteina osoitteessa satakunnankansa.fi/live. Kesän lopussa katsojat saavat äänestää suosikkiaan kaikista esityksistä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?