Viimeinen teatterilive lauantaina kello 15 - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Tallenne on katsottavissa – Viimeinen teatterilive: Leineperin teatteri esittää Toivo Kipinän hautajaiset

Toivo Kipinän hautajaiset.­

28.8.2020 16:11 | Päivitetty 29.8.2020 14:59

Satakunnan Kansan suorissa teatterilähetyksissä noustiin lauantaina lavalle viimeistä kertaa.

Teatteriliveprojekti lähti liikkeelle kesäkuussa, kun SK haki projektiin innostuneita ja innovatiivisia teatterin tekijöitä. Valitut kesä- ja harrastajateatterit suunnittelevat ja esittävät noin 10 minuuttia kestävän mininäytelmän tai muun esityksen, jonka Satakunnan Kansa näyttää verkkosivuillaan suorana lähetyksenä. Esitys on katsottavissa myöhemmin tallenteena.

Lauantaina kello 15 esiintymisvuorossa on Leineperin teatteri. Lavalla nähdään mininäytelmä Toivo Kipinän hautajaiset.

Toivo on kuollut ja on hänen hautajaistensa aika. Hautajaisvieraat saapuvat kunnioittamaan edesmennyttä Toivoa, sekä osoittamaan tukensa leskelle. Kuuluuhan se hyviin tapoihin! Leski on palkannut hautajaisiin järjestäjän, jolla on kova työ saada hautajaiset vietyä läpi samalla, kun kaikki haluavat omansa?

Mininäytelmän ovat ideoineet Miika Hellman ja Mika Merikaita ja näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Miika Hellman.

Tallenne on katsottavissa tästä:

Teatterisarjan ensimmäisessä lähetyksessä lavalle nousivat Sini Tuomisalo ja Jaska Aalto. Esityksessä kerrottiin tositarinoita maailmanluokan elokuvan teosta Reposaaressa vuonna 1984. Toisena esiintymisvuorossa oli Teatteri Ulpu. Näyttelijät esittivät otteen Arto Paasilinnan riemastuttavasta, ilkikurisesta satiirista Ukkosenjumalan poika.

Kolmannen suoran lähetyksen teatteriviihteestä vastasi Kulttuuriyhdistys Kaiku. He esittivät otteen Anton Tshehovin klassikosta Vanja-eno. Neljännessä lähetyksessä lavalle nousi harrastajateatteriryhmä Naapurit. Esityksessä nähtiin elävää musiikkia, suomalaista perinnettä, kaunis kesäinen ilta ja hurttia huumoria.

Sarjan viides esitys oli Pihlavan Tapuliteatterin lasten ja nuorten teatterileirin lopputyö Yhdessä!. Esitys koostui pienistä tutkielmista viihdeuutisten maailmasta ja teatterileirin lopputyössä nähtiin niin Väinämöinen kuin dinosaurukset. Kuudentena teatterilivessä viihdytti tanssiteatteri Ay Caramba, joka esitti otteen kävelytanssiteoksesta Dreaming with Your Feet.

Viimeistä edeltävänä lavalle nousi Osallisuus teatteri, jonka esitys oli teatterileirillä tuotettu 12 minuutin Porinavirus-mininäytelmä.

Syyskuussa katsojat saavat äänestää suosikkiaan kaikista esityksistä.

Katso tähän mennessä esitetyt mininäytelmät tästä:

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?